Насловна Друштво Полицијска шарада: Ни пиштољ у кући Брана Мићуновића

Полицијска шарада: Ни пиштољ у кући Брана Мићуновића

2
ПОДИЈЕЛИ

Ревносна црногорска полиција сазнала је из новина да се испред породичне куће једног од најпознатијих и најмоћнијих Црногораца Брана Мићуновића у суботу, 24. јануара, шенлучило.

branomicunovic

Полиција тврди да је из “Вијести” сазнала за рафале испаљење из различитих оружја испред породичне куће Мићуновића у мјесту Моштаница надомак Никшића, иако су данима по интернету кружили видео снимци  Брановог весеља због кћеркине вјеридбе. Никшићка полиција ништа чула није, ни пуцњаву из митраљеза, пиштоља…,. Шенлучење поводом породичног славља Мићуновића чуло се и у недјељу вече  у центру Никшића, а из тог града се могао видјети и спектакуларан ватромет.

Полицајци су претресли кућу Никшићанина Бранислава Брана Мићуновића, али  нијесу пронашли аутоматско оружје из којег је у дворишту те куће пуцано у суботу 24. јануара.Ни један пиштољ, ништа.

О ономе што су прочитали обавијестили су локалног тужиоца, а наредба Основног суда у Никшићу издата је јуче.

“Након прибављене наредбе од стране надлежног судије за истрагу, полицијски службеници су извршили претрес куће и помоћних објеката у мјесту Моштаница, у власништву Б. М., а који се налазе на око 20 километара од Никшића. Приликом претреса нису пронађени предмети који се, сходно ЗКП-у, могу одузети. О исходу претреса обавијештени су надлежни тужилац и судија за истрагу”, тврде из полиције. Они су истакли да инспектори у сарадњи са тужилаштвом  прикупљају  обавјештења  и друге извиђајне мјере које би довеле до расвјетљавања “догађаја са снимка”.

“Дежурној служби ЦБ Никшић, 24. и 25. јануара 2015. године, није пријављено ниједно тзв. шенлучење, односно  употреба ватреног оружја”, тврде из полиције.

Они нијесу одговорили на питање да ли  су идентификоване особе које на објављеним снимцима  пуцају из ватреног оружја  и да ли је против њих покренут кривични поступак.

За кривично дјело “недозвољено држање оружја и експлозивних материја”, у члану  403 КЗ-а пише: “Ко неовлашћено држи, носи, израђује, поправља, прерађује, продаје, набавља, врши размјену, превози или на други начин ставља у промет ватрено оружје, муницију, експлозивне материје, распрскавајуће или гасно оружје чије држање је грађанима забрањено, казниће се затвором од шест мјесеци до пет година затвора”.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here