Насловна Политика Полиција САД-а убила још једног црнца

Полиција САД-а убила још једног црнца

0
ПОДИЈЕЛИ

Бијели полицајац убио је младог ненаоружаног црнца на паркингу једног стамбеног комплекса у Атланти, у америчкој држави Џорџија, пише данас Њујорк тајмс.

rasizam

Младић је убијен синоћ пошто је полицајац дошао на позив да се црнац понаша поремећено, да куца на врата и трчи го кроз стамбени комплекс, потврдио је замјеник обласног полицијског комесара Седрик Александер на конференцији за новинаре.

Њујорк тајмс навео да је жртва 27-годишњи Ентони Хил.

Полицајац који је седам година радио у америчкој полицији, испалио је два хица у Хила на паркингу пошто је млади црнац игнорисао његове наредбе да стане, рекао је Александер и додао да „изгледа да је мушкарац био ненаоружан“.

Александер је навео да је полицајац био опремљен струјним омамљивачем у вријеме пуцњаве и да га није употријебио већ се одлучио да пуца, а све ће испитати Истражни биро Џорџије.

Најновији инцидент у Џорџији услиједио само неколико дана пошто је полицајац у близни Денвера, у Колораду, убио ненаоружаног мушкарца који је био најтраженији бјегунац, а у Медисону, у држави Висконсин, истога дана полиција убила ненаоружаног црног тинејџера.

Смрт ненаоружаних Афроамериканаца у Фергусону и Њујорку, за које је била одговорна полиција, покренула је прошле године талас протеста широм САД-а, од којих су неки били насилни, а због прекомерне употребе силе коју примјењује америчка полиција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here