Насловна Друштво Полиција позвала Јеремића да се „одмах јави“ због случаја убијених гардиста

Полиција позвала Јеремића да се „одмах јави“ због случаја убијених гардиста

1
ПОДИЈЕЛИ

Бивши шеф србијанске дипломатије Вук Јеремић позван је да дође у просторије Службе за борбу против организованог криминала у својству грађанина, ради прикупљања обавештења о случају „Гардисти“, преноси Б92.

Јеремић је позив објавио на свом налогу на Твитеру у којем се каже да се „одмах јави“ полицији. Јеремић се, преноси овај медиј, вратио из Њујорка за стално у Београд након четири године, а овај позив прокоментарисао је ријечима: „Добродошлица у Србију – полиција долази у стан да ме приведе. Интересантно…“

Како се наводи, Јеремић је био дужан да се јави одмах по позиву а у случају неодазивања он ће бити принудно одведен. Није међутим, познато да ли се јавио у СБПОК.

Подсјетимо, заступница породица војника Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића, који су под неразјашњеним околностима пронађени мртви у Топчидерској касарни прије 12 година, Олгица Батић, казала је да је Вук Јеремић знао, прије војних званичника, да је у касарни дошло до погибије двојице гардиста. Она је казала да је бивши начелник Генералштаба Војске Србије Бранко Крга својевремено рекао да му је нејасно како то да га је о погибији гардиста први обавијестио Јеремић.

gardisti

Српски војници Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић, припадници Гардијске бригаде, пронађени су мртви након пуцњаве у кругу тајног војног објекта „Караш“ у Београду. Они су погинули 5. октобра 2004. године док су били на стражи. Прије пар дана је саопштено да је нова 3Д техника форензичке анализе показала је да су гардисти, који су пронађени мртви у кругу војног објекта у Београду, ипак убијени.

Бивши предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да не вјерује у изјаву адвоката Батић и да Јеремића само покушавају да дискредитују.

У позиву се наводи и број предмета „КТН 295/08“, под којим, према доступној документацији Уставног суда, јесте заведен случај познат као „Гардисти“. Скраћеница КТН се користи при завођењу предмета када у Тужилаштву за предмете не знају ко је учинилац кривичног дјела, односно када се говори о НН лицу, наводи Б92.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да полиција није приводила Јеремића, али да је његовом адвокату уручен позив.

Премијер Србије Александар Вучић примио је јуче родитеље и адвокате погинулих војника и том приликом их обавијестио да ће Влада Србије донијети одлуку о формирању Комисије која ће се бавити чињеницама у вези са погибијом њихових синова.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    dolazi ovamo kad ti kazem,ti sve znas a neces da kazes,a posto neces da kazes ovo cese odugovlaciti,a ako se odugovlaci nema kandidature za mjesto PRESJEDNIKA SRBIJE,i eto tako ce jopet Tomo grobar da pobijedi,jer ako Tomo ne pobijedi Srbiji prijeti smak
    Sram da vas bude trgujete mrtvim vojnicma,nije valda Jeremic cekao u zasjedi!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here