Насловна Друштво Полиција није одговорна за нереде на трибинама

Полиција није одговорна за нереде на трибинама

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић саопштио је да полиција није одговорна за то ко улази и ко шта уноси на стадион, већ је то ствар уговора организатора и секјурити агенције.cg rusija

Коњевић је, коментаришући нереде на утакмици Црна Гора – Русија, саопштио да је надлежност полиције обезбјеђивање јавног реда и мира, прије након и послије утакмице.

„Управа полиције, је како сте обавијештени идентификовала лице које је бакљом погодило руског голмана, он је процесуиран. Идентификована су и лица која су на другој трибини правила нереде и они ће бити спроведени надлежним органима“, казао је Коњевић и додао да прије и након меча није било озбиљнијег нарушавања јавног реда и мира.

Коњевић је казао и да ће то министарство и Управа полиције урадити анализу колико су у протекле двије године процесуирали пријава због нереда на утамицама и то предати Министарству правде.

Коњевић каже и да ограничавање уласка на стадионе није начин да се ријеше ови проблеми. Подсјетио је и да су раније полицајци бивали кажњавани, и добијали отказе због прекомјерне употребе силе против навијача на стадионима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here