Насловна Друштво Полиција истражује нестанак Дејтонског споразума

Полиција истражује нестанак Дејтонског споразума

3
ПОДИЈЕЛИ

Полиција истражује шта се догодило са оригиналним документом Дејтонског споразума у Србији, ко је крив за његов нестанак и да ли иза свега стоји немар или можда намјера, пише „Српски телеграф“.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је прије два дана за тај лист да Србија нема оригинал Дејтонског споразума, а да је после 5. октобра 2000. године нестао и папир на којем је Ричарад Холбрук потписао да Американци никада неће признати независност Косова*.

„Сви се праве блесави кад их питам, а незамисливо је да Србија нема сачуван примерак Дејтонског споразума. Сви Милошевићеви сарадници тврде, а његова секретарица се куне да је Милошевић звао и да јој је дао папир на коме је Холбрук, тадашњи главни преговарач између Запада и Србије и амерички изасланик, потписао Милошевићу (током преговора 1998. и 1999) да Америка никада неће признати независност Косова*,“ изјавио је тада Дачић.

Једно од објашњења где је нестао „дејтонац“ пружио је бивши министар спољних послова и челник ДОС-а Горан Свилановић, који је тврдио да није затекао овај документ када је преузео ресор 2000. године. Њему су службеници рекли да је можда изгубљен када је архива склањана за вријеме бомбардовања 1999. године.

Косово* – привремено окупирана јужна српска покрајина

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Све је ово је само Дачићев циркус, пласиран са намером да замајава народ. Потребно је оваквим причицама скренути пажњу јавности са противуставног деловања режима, на мање важне или тривијалне ствари. Све и да постоји папир потписан од стране Холбрука, у којем он гарантује да САД никада неће признати независност тзв. „косова“, његова вредност је једнака нули. Прво, Холбрук није имао уставноправни капацитет за потписивање таквог обећања. Друго, познато је да су САД до сада потписали хиљаде споразума са индијанским народима, сви су ти споразуми прекршени и све је једнострано прекршила једна страна, зна се која; Треће, такви споразуми је чувају на више места, у скенираним копијама, у преписима, скенирани и сл. Пето, Дејтонски споразум има толико оригиналних примерака да је небитно постоји ли или не онај у Београду. Дачић овим, уз остало, приказује своју неозбиљност.

 2. 0
  0

  Хахахах! Могу да вам кажем да им је ово једна од бољих представа, насмејаше ме скроз! „Е, не бисмо ми пристали на независно Косово него, знате, Мира у веш-машини опрала Слоби кошуљу у којој је била хартија с Холбруковим потписом, па…“ Хахаха!

 3. 0
  0

  Дејтонски уговор је велеиздајник Свилени уништио!
  А велеиздајник у поврату и лажовчина звана Коферче измишља „папир(!) на којем је Ричарад Холбрук потписао да Американци никада неће признати независност Косова*“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here