Насловна Друштво Полицајац један од осумњичених за убиства у Котору

Полицајац један од осумњичених за убиства у Котору

1
ПОДИЈЕЛИ

Руководитељка Вишег државног тужилаштва Весна Јовићевић потврдила је да се на списку “солидног” броја осумњичених за убиства и покушаје убистава у Котору налази и један полицајац чије име није могла да открије.

“Добили смо одређени материјал у вези са једним лицем које има службена овлашћења. Не могу да говорим о именима, али једно име јесте на списку Вишег државног тужилаштва. Запао нам је за око, тако да ће МУП имати довољно основа да кроз унутрашње контроле, дође до одређених података и сазнања и укључи тужилаштво”, навела је она.

Јовићевић иначе сматра да дешавања у Котору нијесу “обична кривична дјела” као што су убиства и покушаји убистава, већ организовани криминал због чега је 11 случајева прослиједила Специјалном тужилаштву које ће да одлучи о томе ко ће све рјешавати: Катнић или, што је био случај до сад, Јовићевићка.

“На основу доказа и информација МУП-а, оцијењено је да су та кривична дјела извршена од стране припадника криминалне организације, односно да су посљедица сукоба припадника криминалних организација. Због тога је Више државно тужилаштво прослиједило предмете Специјалном државном тужилаштву, како би оно процијенило да ли се заиста ради о организованом криминалу. За то вријеме, Више државно тужилаштво предузима хитне радње. Док се списи налазе у Специјалном тужилаштву, нема застоја о раду. Ако специјално тужилаштво одлучи да се не ради о организованом криминалу, вратиће списе предмета Вишем тужилаштву које ће даље наставити поступак и та кривична дјела третираће као убиства и покушаје убистава“, објаснила је руководитељка Вишег тужилаштва у Подгорици Весна Јовићевић на конференцији за медије у Подгорици.

А, на рјешавању убистава у Котору и Будви радио је тим који је формирала Јовићевић још 11. априла. Између осталог, радили су на рјешавању убиства Срђана Влаховића и покушајима убистава Милоша Радоњића, Ненада Поповића, Војина Ступара и Тамаре Звицер.

„Због тежине кривичних дјела, временске и просторне повезаности, одлучила сам да формирам тим државних тужилаца који ће се бавити тим случајевима. Поводом формирања тима се нијесам консултовала са Врховним државним тужиоцем, али то је оправдана одлука. Процијенила сам да сви предмети могу квалитетно да се раде, ако на њима ради тим државних тужилаца. То је нејефикаснији метод за овако тешке предмете“, навела је она.

Новинаре је занимало и да ли Јовићевић сматра притиском изјаву министра унутрашњих послова Горана Даниловића који је рекао да до сјутра очекује конкретне резултате.

„Ја његове изјаве не доживљавам као притисак на мене и на тужиоце који поступају у овим предметима. А, да ли ће Специјално тужилаштво одлучити ко ће се бавити тиме не могу да кажем. Не знамо је ли то четвртак или петак“, казала је она на конференцији за новинаре у Подгорици.

Јовићевић је објаснила да ликвидације у Котору нијесу повезане са убиствима Армина Муше Османагића и Андрије Мрдака. С друге стране, додала је да јесу повезана убиства Горана Ђуричковића и Саше Марковића.

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here