Насловна Политика Маровић: Протести против Тачија су ретроградни

Маровић: Протести против Тачија су ретроградни

7
ПОДИЈЕЛИ

Најава протеста због посјете  Хашима Тачија је покушај повратка у прошлост и подизања националних тензија и нетрпељивости према политичким представницима других народа, које су драматично много коштале наш регион, казао је потпредсједник Демократске партије социјалиста ДПС Светозар Маровић.

svetozar-marovic

Светозар Маровић је истакао да је најављени протест, који ће бити одржан у петак у 12 сати испред Виле Горица у Подгорици, „покушај заустављања будућности, толеранције, владавине права и безуспјешног настојања да се Црна Гора у свакој прилици покуша усталасати, дестабилизовати, окривити за све што је другима, укључујући и братску Србију, дозвољено“.

„Њима, или бар великом дијелу њих, нажалост смета што Црна Гора постоји као независна, међународно призната земља, што слиједи политику ЕУ, као земља кандидат за чланство у ЕУ, што је на путу уласка у НАТО, што је у одличним односима са Београдом и фактор стабилности у региону.

Нажалост, против свега тога и свих тих вриједности бори се већински дио опозиције у Црној Гори. Вјерујем да то виде и у Вашингтону и у Бриселу и у Москви. То је политика која је због свега тога губила и изгубиће и у овом новом планираном покушају враћања у деведесете, умјесто да слиједе године новог миленијума, које су пут за мирнији, грађански, европски регион и Црну Гору у њему“, истакао је потпредсједник ДПС-а.

Маровић напомиње да Црна Гора жели добре односе са свим сусједима. Додаје да је Црна Гора признала „Косово“ и да поштује реланост институција „Косова“.

„Уз пуно поштовање Албанаца у Црној Гори, као важног субјекта грађанске стабилности и националне толеранције, држава ради са институцијама Косова на јачању уставне позиције Црногораца на Косову. Црна Гора у новијем времену никад није имала боље односе са Србијом, чији дијалог са институцијама Косова у потпуности подржавамо ради заштите свих права Срба на Косову, као и вјерске и духовне баштине српског народа“, нагласио је Маровић. Он подјсећа да су у Црној Гори, као и у Србији, у службеним посјетама боравили представници Владе Албаније, а да су премијери Србије у више континуираних сусрета у сталном дијалогу имали сусрете са Тачијем. 

7 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0


    Ima još Svetozare neka su vi ti odnosi sretni,ko zna što nosi dan a što noć,nikad ne zaboravi št si bio ko si bio,a što ćeš biti, to ne možeš znati,što se nas tiče što je bio u Srbiji,i Hitler je bio u Njemačkoj kancelar ali je bio Austrijanac,zla se treba kloniti i protiv njega boriti,ali se netreba time dičiti,naravno prvo treba biti čovjek da bi se neko postidio,a kod tebe je prvo umro stid ,a voliš da se čojkaš ,ono sa kime družiš ti i možeš reći da si čovjek jer medju najgorima biti najbolji nije mala stvar,samo medju prave ljude te niko nije vidio u zadnjih 25 godina .kaav si bio prije toga znaš ti i možda mali krug oko tebe,ali evo 25 godina te zna cijela Jugoslavija ,niko sem tebe nemože ovako nešto ništavno reći.
    Podji medju postradale Srbe ti bivši srbine pa im to reci da je za njihovo dobro da drug Tači dodje kod nas Crnagoooora .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here