Насловна Политика Покрет за неутралност: Успјех Сиризе глас разума против војно-обавјештајних јахача апокалипсе

Покрет за неутралност: Успјех Сиризе глас разума против војно-обавјештајних јахача апокалипсе

0
ПОДИЈЕЛИ

Из НВО Покрет за неутралност Црне Горе казали су да их радује залагање грчке партије Сиризе за спољну политику која је како истичу посвећена миру и уважавању између различитих цивилизација, а за циљ има излазак Грчке из милитаристичко-капиталистичког савеза као што је НАТО.

Cipras

Они су честитали је грађанима и грађанкама цијеле Европе од Атлантика до Урала велику побједу грчке љевичарске партије Сиризе на управо завршеним ванредним парламентарним изборима.

Сматрамо да побједа аутентично еманципаторских, љевичарских идеја у Грчкој, историјској колијевци европске цивилизације, демократије и борбе против друштвених неправди, даје изузетно јак замах и непресушну инспирацију свим покретима за успостављање правде и једнакости, солидарности и анти-милитаризма широм Европе, а тиме и Покрету за неутралност Црне Горе„, саопштили су из Покрета за неутралност.

Они су додали да овакав сценарио очекују и у осталим европским државама.

„Очекујемо да ће се политичке промјене по сличном идеолошком обрасцу десити и у Шпанији на челу са новооснованом партијом „Подемос“, као и у осталим државама Европе. Вјерујемо да је то једини начин да се заштити и ојача идеја уједињене европске политичке заједнице“, казали су из ове НВО.

Из ове НВО су истакли да насупрот томе, инсистирање на неолиберализму, као и на заоштравању односа са Русијом и Турском, може довести до општеевропског економског краха и до фаталног ратног исхода.

„Боље је, дакле, спријечити, јер ће за лијечење бити касно. Успјех Сиризе је у овом тренутку једина европска сламка спаса и једини глас разума против војно-обавјештајних јахача апокалипсе. Покрет за неутралност је својим активиностима показао да је аутентични савезник Сиризе на црногорској политичкој сцени. У наредном временском периоду намјеравамо да наше савезништво употпунимо сарадњом на конкретним пројектима, како билатерално, тако и у оквиру Партије европске љевице са сједиштем у Бриселу“, закључили су из Покрета за неутралност.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here