Насловна Политика Покрет Двери и Здрава Србија озваничили сарадњу потписивањем Преображењског прогласа

Покрет Двери и Здрава Србија озваничили сарадњу потписивањем Преображењског прогласа

0
ПОДИЈЕЛИ
фото: Тањуг

Покрет Двери и Здрава Србија озваничили су данас почетак сарадње потписивањем Преображењског прогласа чиме је, кажу, ударен темељ укрупњавања патриотске опозиције.

На конференцији за новинаре, предсједник Покрета Двери Бошко Обрадовић и предсједник Здраве Србије Милан Стаматовић, два предсједничка кандидата на прошлим изборима, кажу да су отворени за сарадњу са свима који нису „кокетирали“ са Српском напредном странком.

Обрадовић наводи да су отворени за сарадњу са свима странкама у борби за фер и демократске изборе и слободу медија, али да ће у предизборне коалиције само са онима који прихвате основне идејне вредности прогласа.

„Расположени смо за разговор и о ширем блоку за изборе у Београду, али са нашим идејама. Не можемо зарад прављења ширег опозиционог политичког блока и једне колоне да се одрекнемо наших идеја из прогласа“, каже Обрадовић.

Каже да истинска, права опозиција нису ни Драган Шутановац ни Чедомир Јовановић ни Ненад Чанак ни Војислав Шешељ, не искључује сарадњу са Сашом Радуловићем и Вуком Јеремићем за београдске изборе, а Сашу Јанковића пита која је његова спољна политика.

Противе се, кажу, уласку Србије у ЕУ и НАТО, залажу се за сарадњу са Русијом и очување Косова и Метохије у саставу Србије.

„Не желимо да мијењамо власт на улици, него на поштеним изборима“, каже Стаматовић који позива све странке опозиције, и десно и лијево оријентисане, да се уједине у залагању за фер и демократске изборе.

Извор: Танјуг/ГЗС

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here