Насловна Политика Покренута истрага о пуцњу на два Руса (ВИДЕО)

Покренута истрага о пуцњу на два Руса (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Истражни комитет Русије обновио је кривични поступак по предмету отварања ватре са територије Украјине на два Руса у Ростовској области, саопштио је званични представник ресора Владимир Маркин.ruski granicari

Седма истражна управа главне истражне управе Истражног комитета Русије са седиштем у граду Ростов на Дону по предмету отварања ватре на два руска држављана са територије Украјине покренута је кривична истрага са назнакама злочина, предвиђеног законом о покушају убиства“, рекао је Маркин.

Према верзији истраге, у недељу су двојица Руса одлучила да се сликају испред украјинског прелаза Красна Таловка у Ростовској области, близу границе са Украјином. Маркин наводи да су се млади људи налазили на пограничној територији око 5 минута. За то време, на растојању од око 30 метара од украјинског прелазног пункта приближио им се човек са маскирном униформом и оружјем у рукама и викнуо: „Стој“.

„Уплашивши се, млади људи су почели да беже, док је мушкарац намерно испалио у правцу њих четири метка. Током пуцњаве један је рањен, али је захваљујући благовремено пруженој медицинској помоћи остао жив. Његов познаник је успео да избегне рањавање“, навео је представник Истражног комитета.

Саопштено је да је прелазни пункт Красна Таловка налази под контролом оружаних снага Украјине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here