Насловна Поглед Поход на дјецу

Поход на дјецу

4
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Марина Јочић

Дошао Деда Мраз и у Црну Гору.

Браду, бркове и капу са кићанком навукао Душко Марковић, и дијели ли дијели поклоне.

Прије неки дан је обрадовао мајке малишана са умањеном надокнадом за троје и више дјеце. Ипак, кад се мало одмакао и погледао, учинило му се да то није довољно. Треба придати. На муку. У прaзну новогодишњу кесу додао је и укидање дјечјег додатка. То је оно социјално давање за најсиромашнију дјецу, ону којој родитељи не раде и која немају никакве приходе.

Да, Деда Мраз Душко Марковић је укинуо и она два еура дневно за живот, која је Монстат израчунао да им је довољно да се прехране, обуку, школују, иду на љетовање… Да се дјеца не кваре… И да се уштеди милион и по. Таман колико кошта пет сатова из колекције бившег премијера.

И даље црногорски Деда Мраз не окреће главу на Порто Монтенегро гдје је укинут порез на додату вриједност, баш као ни на Кинезе и остале градитеље ауто-пута, и даље власници хотела са четири и пет звјездица плаћају смањени ПДВ, и даље највећи порески дружници уживају у благодетима опљачканог од државе, а тајкуни и даље добијају државне гаранције.

Не треба трошити много ријечи, а да се докаже да Црном Гором владају највећи окупатори и злотвори од како постоји на овом посном камену. Какво ледено срце мора да има Деда Мраз да отме и последњи залогај из устију већ сиромашне дјеце.

Али, како се живот игра, као прапорци на његовој запрези. Они који су му дали највише гласова, они који су свој глас продали овим суровим пљачкашима, јер им се учињело у њиховом бескрајном сиромаштву да је то једино извјесно што могу да добију од ове пропале државе и власти, данас трпе највеће посљедице. На изборни дан гладни, данас још гладнији. Што је најгоре, нема коме да се пожале. Они који су могли да им помогну, да им обезбиједе достојанствен живот, нису на власти. Заслугом већине најсиромашнијих.

Но, ламентирати над изборним даном, нема сврхе. ДПС Деда Мраз обилази ових дана све породице у Црној Гори, осим оне најбогатијих. Њима не треба гост са Гредланда. Могу мирно да се башкаре у Сплендиду. Знају, укидање дјечјег додатка ће спасити Црну Гору.

Дјеца ће све позлатити.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Кажем: УЖАС, Бога се не боје, људи се не стиде и ко да им нијесам рекао оно што заслужују. Хвали ми ријечи, давим се у ћутњи, у много минута ћутње која ће експлодирати-

 2. 0
  0

  Ako je u onu njihovu bajku postojala ledena Kraljica, u ovu nasu postoji ledeni Premijer, lazni!
  I on bez srca, iako lazni.
  Bice da svako po zasluzi dobije bajku!
  Pravu, a ledenu Kraljicu, laznog, a ledenog Premijera … Bez srca, premijera laznog.
  Pa bi takav, Crnu Goru bez djece!!!
  A i sto ce njemu, bez srca njemu, djeca!?

 3. 0
  0

  Ударили на дјецу. Отимају им из уста. Скупштина Црне Горе постаје антинародна, антидјечија, антицрногорска, скроз удбашка. Спрема се нови Голи Оток попут оног из 48 ме у које нас борце НОРА што вољесмо Русију гурнуше наши саборци удбаши. Вјечити удбаш – борац НОР-а Андрија Николић по задатку 2002. јавно пљуну на свету униформу ЈНА, одрече се Југословенства и изврши државни удар на некадашњи СУБНОР на чијем је челу био мој саборац и сапатник Мило Марковић. Уз помоћ фалсификованог папира из МУП-а украде нам име, избаци нас на улицу и назва четницима зато што смо били за заједничку државу са Србијом, а он и дружина ловаца на функцинерске додатке, дохватише се државног буџета и за политичке услуге Ђукановићу. сваке године обезбиједише себи по сто и кусур хиљада еура. Ево поново Предлогом закона о државном буџету Црне Горе за 2017-ту удбашки СУБНОР, који има укупно једног борца НОРА удбаша Андрију, добија 110.000 еура. Не смије удбашка држава да штеди на удбашима. Поготово сада када је на челу Владе Удбаш (макар формално). Ко ће коме ако не удбаш удбашу. Бестидни СУБНОР-овац и лажни антифашисти продали душу ђаволу. Подижу спомен гробља фашистима. Не чују излапјели старчеви/це Андрија Николић, др Љубо Секулић, Софија Кликовац и остала клика удбаша и потомака удбаша плач гладне дјеце, ударају на мајке које су се опредијелиле за троје и више дјеце. Задње вам било СУБНОРОВСКА УДБАШКА ФУКАРО, ко што ће вам то и бити, баш долазеће 2017-те. То вам желим ја који сам са 17 година заједно са оцем пошао у партизане и био три пута рањаван, а кога сте ви удбаши 48-ме послали на Голи Оток, који сте обрукали борце НОР-а и не дате ми да спокојно умрем. Јер имам унучад којима се бојим, јер волим Црну Гору које се сад стидим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here