Насловна Мозаик Погледајте како се Албанци ругају са називом суда на српском језику у...

Погледајте како се Албанци ругају са називом суда на српском језику у Приштини

2
ПОДИЈЕЛИ

Није новост да Албанци на Косову и Метохији не поштују српске институције, нити српску државу. На све то, ријешили су да се поиграју и са српским језиком.

Основни суд у Приштини, је један од седам основних судова на Косову. Има своје огранке у Глоговцу, Грачаници, Подујеву и Липјану. Са своја четири огранака би требало да пружа лакши приступ судским службама у првом нивоу за грађане региона, под надлежности Основног суда Приштине.

Како Телеграф преноси, Албанци су на табли зграде суда написали – осноНВИ суд, вјероватно намјерно замијенивши слова “В” и “Н”. А, и да нису са намјером, табла стоји мјесецима, до сада је неколико пута могло да се промијени. Али, није, зашто би, када очигледно да не хају за српски језик и државу…

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Какве везе има што се будале играју? Будала ради оно што од будале очекују, ни мање, ни више! Криви су за ово издајници из српске власти, који су, „зато што су паметни“, омогућили албанским деранима да ово раде, а не та дечица која се игра. Албанске деране, који пишу овакве називе судова, треба за казну послати у ћошак, а српске издајнике на власти – зна се! Има за њих још много слободних бандера по Теразијама!

  2. 0
    0

    Zanimljivo je da autor teksta ne primjećuje mnogo važniju stvar od ove namjerne ili nenamjerne greške u pisanju Albanaca, potpuno je svejedno, a to je da Albanci sve nazive na srpskom pišu isključivo latinicom, iako bi ćirilica čak i u toj narko-terorističkoj tvorevini morala makar formalno biti ravnopravno pismo! Ali, kako to tražiti od Albanaca kad se ćirilica užasno proganja u Crnoj Gori, a otvoreno diskriminiše i u samoj Srbiji? „Drugosrbijanci“ mrze i preziru ćirilicu ništa manje od hrvatskih ustaša, bošnjačkih vehabija, albanskih narko-dilera i „montenegrinskih“ falsifikatora!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here