Насловна Политика Погазили ријеч: Чанак и Вучић у коалицији, а вријеђали се годинама

Погазили ријеч: Чанак и Вучић у коалицији, а вријеђали се годинама

0
ПОДИЈЕЛИ
Лига социјалдемократа Војводине прихватила је понуду Српске напредне странке и ушла у коалицију са овом странком у Новом Саду, како се то по кулоарима раније и најављивало, а за очекивати је да ће ова „вјерност“ владајућој партији Ненаду Чанку донијети бенефите и на покрајинском и републичком нивоу.
Интересантно је, међутим, да је прије свега три мјесеца Чанак изјавио да је „вероватноћа коалиције са СНС иста као и могућност удара метеора“, док су напредњаци у више наврата отворено нападали политику ЛСВ, карактеришући је као сепаратистичку и антисрпску. То је посебно кулминирало 2012. године, када се око СНС окупила широка и шаренолика коалиција у Новом Саду, а тада су напредњаци такав избор партнера да би намакли скупштинску већину правдали потребом да „заувек пошаљу у историју сепаратистичке снаге“.
Такође, не треба заборавити да је СНС у априлу 2013. године организовао протест против сепаратизма под називом „Српска Војводина није на реду“, док је у истом периоду преко медија позивао званичнике ЕУ да интернационализују питање Војводине, док је пар година раније дијелио и симболичне пасоше Војводине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here