Насловна Политика Подршка Поповићу од Демократске странке и Државотворног покрета

Подршка Поповићу од Демократске странке и Државотворног покрета

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократска странка Србије и Државотворни покрет Србије подржале су предсједничку кандидатуру Александра Поповића и најавиле организационо повезивање два политичка субјекта.

Њихово саопштење, које су потписали За Демократску странку Србије – Милош Јовановић, а за Државотворни покрет Србије – Слободан Самарџић, преносимо у цјелости:

На састанку чланова Председништва и Извршног одбора Државотврног покрета Србије са Милошем Јовановићем, в. д. председника Демократске странке Србије, закључено је следеће:

– ДСС и ДПС имају сродну политичку и програмску оријентацију, а то је залагање за целовиту, јаку и модерну државу Србију као нужан оквир за успешан развитак српског друштва. Општу ситуацију у Србији од 2008. године, насупрот овоме, одликује зависност државе од страног чиниоца и општа ерозија друштва.

– Имајући ово у виду, ДСС и ДПС ће надаље сарађивати у трагању за практичним решењима за излазак Србије из највеће политичке, привредне и моралне кризе у својој историји. Од ове сарадње очекујемо организационо повезивање и могућност обједињавања ДСС и ДПС.

– Свесни смо да нема лаког ни стратешког ни практичног решења за данашње стање Србије, али сматрамо да промене у регионалном, европском и светском окружењу иду у прилог неопходним променама у Србији.

– Због свега овога потребно је и поводом предстојећих избора и независно од њих окупити политичке потенцијале Србије за обнову духа политике која је Србијом владала између 2004. и 2008. године, када се видело да је могуће водити и независну и успешну националну политику. ДПС подржава кандидатуру Александра Поповића за председничке изборе.

– ДСС и ДПС ће у будућем заједничком деловању представљати окосницу укрупњавања и поновног окупљања свих политичких и интелектуалних снага, којима су вера у победу Србије и њен напредак, изнад личних интереса и преузетих обавеза према странцима.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here