Насловна Издвојено Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

21
ПОДИЈЕЛИ

Предлог америчког конгресмена Дејна Рорабахера за нестајање Македоније у виду њене подјеле између “Косова” и Бугарске, као и његово инсистирање на размјени територија Србијe и “Косовa”, а све у складу са максималистичким жељама албанских лобиста, наводи нас да се вратимо неким старим темама.

Наравно, тема ће бити неопходност подјеле Космета на два једнака дијела између Срба и Албанаца, у виду коначног рјешења вјечног проблема. Јер, ако Рорабахер може дијелити Македонију као шампиту, тада се као шампита може подијелити и Косово, али и Албанија.

О томе како су Запад и Русија планирале да ријеше проблем Косова и Метохије, подијелом те територије на два једнака дијела- први пут је објављено у емисији „Живот прича“, ауторке Татјане Војтеховски, чији је екслузивни гост био дипломата, магистар политичких наука и бивши новинар- Мирослав Марјановић.

Предлог територијалне подјеле Космета између Срба и Албанаца је био више него коректан. По том предлогу, албански дио Космета би имао јаку аутономију али не би имао право да се одвоји од Србије. Србија је имала шансу да потом, евентуално, покуша размијенити половину албанског Космета са неким територијама Албаније.

Рецимо, да заузврат добије територије које у Албанији насељавају Горанци, али и дио албанског приморја од Бојане до Дрима. Управо зато, у наставку иде прича о предлогу подјеле Космета 1998. године, по плану великих сила.

Русија и Француска већ 1998. предложиле подјелу Космета

Мирослав Марјановић је био чувени српски обавештајац и контраобавештајац, под псеудонимом Атос, који је добијао важне информације од колега из француске тајне службе ДСТ, а потом их прослијеђивао Београду из српске амбасаде у Паризу, гдје је радио.

Из пометнутог интервјуа смо први пут сазнали да је почетком 1998. године Марјановић доставио централи у Београду мапу подјеле Космета, која би била актуелна у случају реализације оружаног сукоба Срба и Албанаца на тој територији. Та мапа је у компјутерима француске тајне службе ДСТ била припремљена као предлог чланицама међународне Контакт групе за Космет.

По тој мапи, Космет би се подијелио на сјеверни дио, који би припао Србима у омјеру 40 одсто укупне територије КиМ, и јужни који би припао Албанцима у омјеру пеосталих 60 одсто територије јужне покрајине Србије. У документу се наглашавало да је као спорно само остало питање пресељења око 300 хиљада Албанаца са сјеверног на јужни дио подијељене територије.

Разграничење територије је било одређено тако да су Дечани и Пећ требали остати на српској страни. Граница је од Пећи ишла у висини Гођана. Малишева, Орлата и Коморана- при чему би Глоговац припао Србима. Потом се настављала ка Приштини, која би остала Албанцима, док би Косово Поље било предато Србима.

Од Приштине је граница у благом луку по линији- Гусиње, Ново Брдо, Лабљане ишла ка Гњилану које би било албанско, док би Бујановац остао српски.

Осим ових 40 одсто територије КиМ која би припала Србима, Руси и Французи су сматрали да би требало српској територији додати и “лијевак” дуж Шар планине, све до Призрена ка југу- како би се сачували значајни српски споменици на српској територији. Урачунавајући тај шарпланински “лијевак”, дошло се до ситуације када се територије КиМ фактички дијелила по пола између Срба и Албанаца.

Осим мапа, Атос је централи у Београду и 200 страница густо куцаног текста. Ту је објашњено да подјела Космета означава коначно рјешење етничког проблема два народа, при чему се подразумијева да албански дио територије остаје у саставу Србије, али са високим степеном аутономије.

image4 Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

Београд одлучио да превесла велике силе, и одбије план

Послије упознавања са планом, Београд је прихватио предложено рјешење и обећао Москви безусловну кооперативност. Москва је, у знак признања побједи разума- поклонила Србији најмодерније радарске системе за контролу границе са Албанијом. И онда се десило чудо! Београд је одједном одбио план по којем добија пола Космета, са којег би се Албанци иселили, и гдје му остаје у саставу државе и друга половина, албанска- са високим степеном аутономије, која се не би могла отцијепити од Србије.

Сарадници из француске ДСТ су Марјановићу, послије такве одлуке Београда, одмах сигнализирали драматично погоршање ситуације, а он је 30. априла 2008.г. послао депешу централи у Београду.

У том телеграму се преносе информације Француске обавештајне службе (ДСТ) следећег садржаја- “Француска се плаши да би могла остати потпуно усамљена, штитећи српске интересе у оквиру Контакт групе”, уз објашњење да су „САД довољно испрепадале Италију да она неће више бити наклоњена СР Југославији, a очекује се да ће и Руси значајније променити свој садашњи став, без обзира што ће то бити сензационални обрт.“

Французи су уједно нагласили да “неконструктивно понашање Београда вријеђа све факторе мађународне заједнице”. Чак и Русе, који су били разочарани одбијањем власти Србије да направи уступке захтијевима Контакт групе, иако су Москви дали тврдо обећање да ће се сагласити са планом.

Да су ствари кренуле неповољно, свједочи нови телеграм Београду, гдје је Атос српским службама доставио списак терористичке групе која се спрема да десетабилизује Космет. Те прецизне податке је из компјутера Француске контраобавијешајне службе преузео француски обавјештајац Марсел и предао их Атосу.

На списку се налазило двјеста особа са тачним подацима о идентитету и тренутној локацији. Ту су били мужахедини из БиХ убачени из Албаније у рејон Пећи, обучени албански терористи и личности из политичког врха УЧК на челу са Хашимом Тачијем.

Нова шанса у јуну 1998- Србима 51 одсто, а Албанцима 49 одсто КиМ.

Послије пар мјесеци француски обавјештајац Марсел је доставио нове информације, а Марјановић је 12. јуна 1998. пренио Београду да:

“Француска обавештајна служба ДСТ процjењује да су Француска и Њемачка све ближе заједничкој опцији по којој би требало ићи на подјелу Косова и Метохије – на српски и албански дио, с тим што Албанци не би имали могућност да стекну потпуну независност и евентуално се отцијепе, припоје Албанији, и слично.

Албанци би, по тој опцији, имали статус готово истовјетан као и Република Српска у Босни у Херцеговини. Америка и Велика Британија, с друге стране, заговарају радикалнију подјелу Косова и Метохије. По њима, Албанци би требало да добију независност без ограничења, с правом отцијепљења од СР Југославије. Улога и обавеза Америке би с тим у вези била да их припреме, организационо и војно, за потпуно осамостаљивање.”

Што се тиче подјеле Космета, документи ДСТ су наводили да се у вези подјеле највише спомиње Дејтонски модел подјеле, гдје би Србима припало 51 одсто, а Албанцима 49 одсто територије КиМ.

Разлог инсистирања САД на отцијепљењу половине територије Космета, која би припала Албанцима, је био врло рационалан и прихватљив. Рекло би се да упште није ишао на штету Срба, јер је повезан са општом безбиједношћу региона.

Уосталом, ево како то објашњава Француска обавештајна служба – ДСТ: “Вашингтон планира да овим подухватом инкасира између 1,8 и двије милијарде америчких долара.

Крајња намјера Европе, Француске и Њемачке у првом реду, али и Америке, је да Албанцима, у ствари- њиховој дијаспори са Косова и Метохије, из Албаније и Македоније, у наредних неколико година исиса огроман капитал којим располажу од нарко послова, шверца оружја, проституције и томе слично. Тако би се читав тај комплекс неутралисао као безбједносно и политички све већи проблем уопште, како у Европи, тако и у Америци.“

kosmet Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

Оперативни план обрађивања Албанаца, припрема интервенције НАТО

Београду су достављени и подаци ДСТ о оперативним плановима великих сила, и начином- како да се албански политичари натјерају на кооперативност и прихватање плана подјеле Космета.

Наиме, уочи састанка Контакт групе, план је био да Европа ради на смиривању ОВК а САД на стављању Ругове под контролу. Енглези судобили обавезу да обраде Букошија, а Французи Краснићија. Њемци су преузели на себе Беришу, који је послије озбиљне пријетње Њемачке одмах пристао на све услове.

Тако је на је на терену остао проблем 20 до 30 одсто снага ОВК, који су ван ичије контроле и који самостално преузимају борбена дејства и изводе терористичке акције.

Три мјесеца прије јунског састанка Контакт групе, Запад је припремао оперативни план у случају да Београд одбије план подјеле Космета. Атос је доставио Београду шта ће се десити уколико се одбије предлог великих сила у вези подјеле територије. Тај мартовски план Запада је био у четири тачке: приближавање САД руководству ОВК, повећана борбена активност ОВК- која би активиралa медијску припрему Западне јавности за НАТО интервенцију, војна интервенција НАТО пакта и бомбардовање СРЈ, и коначна подјела територије између Албанаца и Срба.

Како је Београд одбио сарадњу, план Запада из марта 1998. о војној агресији на Србију је пуштен у погон. Четврта тачка Запада, која је претпостављала подјелу Космета послије успјешне војне акције- на српски (51 одсто), и албански (49 одсто) дио није спроведена. Умјесто тога- предложена је нека јадна Заједница српских општина, која није спроведена на терену. Последица је била да је са Космета протјерано- 200 хиљада Срба, 60 хиљада Рома, сви Черкези и Турци, као и велики проценат Горанаца, …

Протјеривањем српског, али и несрпског становништва, идеолози крајњег албанског национализма су на Космету демонстрирали нови принцип радикалне искључивости и чудног дуплог стандарда. Он је био овакав- Албанци могу да живе гдје год пожеле: у Србији, Европи и свијету, а на Космету, којег сматрају само својим етничком територијом- немају право да живе представници неалбанских националности. Тај принцип је потом примијењен и у Македонији, гдје су албанских територија те државе елегантно протјерани Македонци.

Космет као гнусни простор криминала и безакоња

Космет се послије избјегличког стампеда претворио у гнусни простор криминала и безакоња, али и трговине: наркотицима, оружјем, људима и људским органима. Уједно је постао и мјесто мобилизације терориста Исламске државе, али и бандита који упадају на територију Македоније ради вршења терористичких акција.

image2 Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

Медији су, рецимо, прије пар дана јавили да је у редовима Исламске државе погинуо Ридван Хаћифи, џихадиста из Гњилана. Познат као Абу Мукатил ел Косови, био је командант албанских јединица ИГИЛ, а у јуну 2015. године пријетио Балкану ратом и стварањем калифата.

Такво стање јасно показује да се прича о подјели Космета на два једнака дијела између Срба и Албанаца треба поново вратити као једина реална опција. Да се границе могу прекрајати показао је својим изјавама пријенеки дан и албански лобиста и републикански конгресмен Дејна Рорабахер.

Елем, ако се може, по њему, Македонија подијелити као шампита, тада се исто тако може подијелити и Космет. Предлог Рорабахера да се сјевер КиМ, гдје живе Срби, размијени за Прешевску долину у Србији, гдје живи прилично Албанаца, је крајње нелогичан.

Логичније је било да је предложио да се Албанци из Прешевске долине протјерају на КиМ на исти начин како је 200 хиљада Срба и 60 хиљада Рома протјерано са Космета. Ако је то нехумано, а јесте, тада је требао предложити опцију гдје би се неколико стотина хиљада људи, који су протјерани са Космета, могли вратити на своја огњишта. Да је потегао то питање, Рорбахер би логично дошао до рјешења у виду плана подјеле Космета из 1998. године.

У том случају би се на српску половину Космета могли преселити Срби и неалбанци- који су на албанској територији Космета непожељни. Дакако, у српски дио територије Космета би требало укључити и давно предложени “лијевак” поред Шар планине који иде до Призрена, гдје су и територије које насељавају Горанци, и на којима се налазе значајни српски споменици културе.

Како се на територији тога “лијевка” налази америчка војна база Бондстил, могуће рјешење је да тај дио територије има посебан статус. Да буде у саставу Србије- али под америчким патронатом и управом.

Evropa Kosmet Подјела Космета или “јуначко цмиздрење”, као алтернатива?!

Подјела Космета као једино рјешење

За било какав реалан предлог рјешења питања Космета- Србија има безусловну подршку Русије и Кине. Имаће је и од европских држава које нису признале фантомску државу “Косово”. Значајне политичке промјене су се десиле у САД, ускоро ће се десити и у Француској, па ће ситуација бити још повољнија. Промјене су евидентне и у државама које окружују Србију, као што су Мађарска и Бугарска.

Већ сада је јасно да тзв. Заједница српских општина на КиМ нема смисла. Протјерани Срби и несрби морају на територији Космета наћи мјесто сигурног живљења, а питање српских споменика културе треба трајно ријешити. Очигледно је да се план подјеле Космета из 1998. године треба поново активирати као једино коректно рјешење завршетка вишевјековних превирања и тензија.

Елем, умјесто да преко дипломатских канала, далеко од очију јавности, државни врх Србије покрене снажну дипломатску акцију за подјелу Космета по давно сагласованим мапама, дешавају се чудне ствари.

Рецимо, шаљу се некакви возови, и прича о важности некаквога зида у Косовској Митровици, што смисла нема, осим ако то није дио акције под називом- “Направимо нови тешки стрес сопственом становништву.“ Како су такве акције испод сваког нивоа, сасвим је логичан саркастични осврт једног колеге, који је политику према Космету оцијенио овако- “Косово дамо, али зид не дамо”!

На крају се као логично намеће питање, да ли српски државни врх, али и опозициони политичари, имају храбрости да преузму иницијативу и затражи подјелу Космета на равне части између Албанаца и Срба. Алтернатива таквом кораку је садашње недостојно демонстрирање беспомоћности, гдје ће медији и даље прености некакво пиштање, кењкање, цмиздрење, слињење и унижавање- које Србији уопште није потребно!?

21 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Razmena teritorije juga Kosova i Metohije i Severa Albanije zvuci kao jedino realno resenje.
  Tako bi Srbija dobila eticki cistu teritoriju a uz to bi i izasla na more, dobila luku koja joj je potrebna za jaci izvoz roba i proizvoda.

 2. 0
  0

  … Previše egzotično za moj ukus!
  Ne kažem, đe ima vatre, ima i dima.
  Bio sam blizu, jako blizu, a osim nadgornjavanja obavještajnih službi, opet, ništa ozbiljno, konstruktivno, obema stranama prihvatljivo i održivo, vidio nijesam!!!
  Milišević je imao potpuno povjerenje u svoje stare američke prijatelje, još je slijepo vjerovao da pravda pobjeđuje!
  Nije bilo majčinog sina koji je smio da mu reče da je sve krenulo naopako, da ništa nije onako kako se njemu čini da jeste … Da će jednom, prije ili kasnije, nadmudriti svakog srpskog neprijatelja!
  Ne pobjediti, nego baš nadmudriti!
  … Koji je on, bezuslovno vjerovao da je pamet najmoćnije oružje!
  Da Srbija ima njega najpametnijeg, atomskog i nepobjedivog Miloševića!
  Poslije je sve objašnjavano lošim procjenama, antisrpskim zavjerama, interesima velikih sila, fatalnim rasporedom zvijezda i lošom karmom Srbije! Kako je sve to, istim redom, moguće.I to je moguće, kada je moguće ovo što danas jeste!
  Samo niko, ni onda ni danas, nije propitivao za mentalno i psihičko zdravlje. Bilo čije zdravlje, kako je zdravlje vjernika u Pravdu, valjda onu kosmičku, bilo neupitno!
  Tako je sudbina jednoga čovjeka, zarobljena u sopstvjene strahove i zablude, postala i sudbina Srbije! ( Kako je to, uzgred budi rečeno, baš tako nekako, danas i ovdje, u Crnoj Gori! Koja je zarobljenik jednog čovjeka, za koga ne znam u šta vjeruje, ako uopšte u nešto vjeruje. Kako ćemo i svi mi jednom, jednom poslije da vjerujemo u svašto. Post festum da vjerujemo u šta vjerovali nijesmo, kada mu je vrijeme bilo!)
  Srbije koja je odlučivala jednom glavom, platila je mnogima, još i fatalnim gubitkom Kosova i Metohije.
  Kako se dogodilo baš ono u šta niko nije vjerovao. Ni sve one svjetske sile, ni mi, ni on! Što je najgore, u to su najmanje vjerovali sami Šiptari.Nijesu se nikako nadali. Vjerovali nijesu što ih je snašlo : srpsko Kosovo u njine ruke, skoro bez Srba!!!
  Po cijelu se noć prevrtali, štipali, do krvi štipali, budili, pa opet stavljali u sumnju da su na javi!
  I danas se njima čini da sanjaju.
  … A mi?
  A mi … Mi samo možemo da sanjamo da će jednom, u neko sjutra jednom, da nam se dogodi ono što je jednom moglo, pa više nikada ne može!
  Prohujalo sa vihorom.
  Ipak, možda …
  Ako se, i kada se, budemo gledali u nekom novom ratu!
  Onda je sve moguće. Baš sve. I što sanjali nijesmo!
  … Kao što ni oni nijesu.
  Svi oni! Srbima protivni, oni! I danas, jednako.

  p.s. Teksta Grubačev, kao i uvijek, odličan! … Inspirativan, u svakom slučaju.

 3. 0
  0

  Врло разумна идеја поделе.Ове који су против, треба само питати како они замишљају живот у Србији кад би Албанци ПРИСТАЛИ да им Београд буде главни град?Ја да сам Албанац, бих матирао Србе, тиме што бих у једном тренутку рекао да желим да КиМ остане у Србији.Наш парламент би се претворио у циркус већи него што је сада.Много већи.Безбедност у држави би била нула.Срби би масовније кренули у бежанију из Србије.О наталитету да не говорим јер би у догледној будућности Срби били МАЊИНА.Подела КиМ је једино разумно решење!Сетимо се своје глупости са З-4 у Хрватској!Ако не радимо на подели КиМ ;изгубићемо га целог!Ми би хтели цело КиМ али без Албанаца!То су кафанске приче пијаних „патриота“.Нисмо трепнули при одвајању Црне Горе, при протеривању Срба из Хрватске и при одласку Македоније а сад се глупирамо.Да,наша политика је јефтино и неодговорно ГЛУПИРАЊЕ.

  • 0
   0

   Проблем овог текста није у политичкој и дипломатској тези о подјели Косова и Метохије, већ у томе што се заснива на некаквој изјави некаквог дипломате који је гостовао у некаквој емисији Тање Војтеховски. Људи моји, која је гаранција да је и једна ријеч изговорена у тој емисији тачна? То су најобичније спекулације које само још више збуњују и слуђују. Из све приче испаде да смо опет ми криви (или Милиошевић) што су нас бомбардовали. Јер, Боже мој, да смо пристали на подјелу све би било у реду. Мени ово личи на честу ситуацију са којом се сретам у комшилуку. Свако друго-треће јутро ме пресреће један комшија и пита: „Јеси ли гледао Ћирилицу Миломира Марића?!“ И онда ме засипа епохалним „открићима“ и досад непознатим „чињеницама“, које озбиљни људи једноставно не узимају у обзир, а, ето, ми би требало на основу таквих ствари да водимо политику.

   • 0
    0

    Јесмо ли упропастили з-4?Јесмо ли одбили 1915те понуђене границе Србије?Јесмо ли Србију раскомадали на покраине?Јесмо ли правили Југославије?Јесмо ли ми идиоти?ДА,ми смо идиоти!

    • 0
     0

     З4 је била фарса, а не план…резултат прихватања тог споразума био би исти као и сада. Можда чак и са више жртава!

  • 0
   0

   „Лондонски уговор из 1915“:Prof. Dr. Lazo Kostic (1897-1979), je to prokomentarisao sledecim recima: „Jedan takav primer velikodusnosti i istovremeno LUDOSTI nije poznat u istoriji. Srbija se odrice u korist svojih najvecih neprijatelja, Hrvata, dobitka, koji se samo jedanput u istoriji dodeljuje!“
   Дефинитивно је наша „политика“ у сфери психопатологије.Ми немамо нормалне,псхички нормалне,људе у глави да су како треба,људе на нивоу бистрог неписменог сељака,на власти ОД 1915 ГОДИНЕ!
   А она лудост(великодушност!) је награђена Јасеновцем и забијањем ножа у леђа од свакога.Ко нам није набио нож у леђа?Словенци?Хрвати?“македонци“?“муслимани“?“дукљани“?
   Да ЈБТито и братство и јединство некако освану ,Срби би поново исту ствар радили!Тито би био доживотни председника а ми би делили Србију на још шест покрајина па на још дванаест.Ми смо јадни.Нисмо ми великодушни:ми смо ЈАДНИ!

 4. 0
  0

  To „pitanje “ je od samog početka gurnuto pod tepih!
  Od prvog dana.
  Kako još onda nijesmo znali što ćemo i kako sa “ viškom u državnoj kasi“!
  Kada smo se ono bili vratili na Kosovo poslije petstotina godina, zatekosmo tuđe ljude u odajama naše stare kuće!?
  Kako onda nijesmo znali što ćemo i kudijen š njima, tako ne znamo ni danas!
  Na um nam padalo nije, da ako ćemo da dobijemo šahovsku partiju, kako moramo da žrtvujemo figuru.
  Kako svaki ozbiljan igrač zna da je takav namišljaj i postupak najbolji na samom početku partije.
  Kakvo otvaranje, takva i konačnica!
  Sve što je grješka u startu, tragedija je u finalu!
  … Još smo žmurili, kao zmija noge krili, od sebe krili saznanje i grku istinu da su današnji kosovski Šiptari u najvećem broju poarnaućeni Srbi, Arnautaši!!!
  Kako sam bio u prilici da u strahotnoj Drenici, u domu kućnog prijatelja moga oca, sretnem starinu od devedeset i oho ljeta, koji i meni biše s ponosom pričao o svom đede Stanoju, otud iz Bjelopavlića! Koji mi još reče : Na sablju smo zemlju stekli, zubima se za nju držimo, kao svaki prav’ Crnagor, Božja vjera!? … Ej! Doslovno, onim istim jezikom iz naše otud Planine!!!
  Onda me još otac, koji je sa njima ratovao, pa poslijen i združio, poduči još, da naši daljinom svojta, nijesu loši ljudi! Ako nijesu bolji, reče, nijesu ništa gori od nas!!!
  Eto, još nas i akademik Ružućka biše obavjestila kako je oko 700.000 hiljada današnjih kosmetskih Albanaca, ustvari, čisti Arnautaš, poarnaućeni Srbin!
  I danas bi vam svaki stariji iz najbrojnijeg fisa Gaš, bez da trepne kazao kako su oni svi porjeklom otud, Bjelopavlići! Ne bez ponosa, rekao.
  Kako je sa bivšima uvijek teško, najteže.
  Kako nam to ni u primisli nije bilo, kamoli u računu!
  Pa sada kada smo odveć okašnjeli, ne znamo ni šta ni kako!
  Okreni, obrni – nikako!
  Davna ispušteno …
  Stoput na naplatu stizalo!

 5. 0
  0

  Царство Стефана Душана Силног је пропало зато што је померило границе далеко ван свог народа па су Срби у том царству били мањина.Тако је пропала Југославија,јер смо у нашој генијалној творевини били мањина.Српски војник је због мегаломана и лудака померио границе до Клагенфурта!Као ЏингисКан:освојиш огроман простор и изгубиш се у њему!Имамо одличне шансе да нам пропадне Србија јер:постајемо мањина!Нас сада има премало и за најужу Србију!Метастаза од „прешевске долине“ је паклена опасност за Србију!Ми и данас продајемо станове у Нишу, Албанцима, и њихове жене се у том граду порађају.Ми нисмо способни за било који ПЛАН и било коју стратегију.Ми смо импровизатори.Зато су све наше жртве огромне,јер смо импровизатори.Резултати су нам никакви јер смо импровизатори.Правимо Београд на води,фонтану на Славији,планирамо канал од Београда до Средоземног мора а плави нам се пола Србије.Јесте Косово „света земља“ али и Македонија је наша света земља.И Црна Гора….Ми имамо свету земљу првог другог и ентог реда?НАРОД је светиња!НАРОД је Црква.Хектаре можемо мачку о реп да окачимо ако нема НАРОДА!Срби никако да изађу из бунила комунизма.ЈБТито ништа није могао да уради без масовне опијености српског народа том аустроугарском протувом!Ми смо уживали у грађанском рату и НИКО други!НИКО!Ко је још у југославији делио ,добровољно,своју републику на покрајине?Нико!И данас нам недостаје здрав разум .Мислим да тој болести нема лека.

 6. 0
  0

  У наслову је постављено питање:подела Косова или јуначко цмиздрење као алтернатива!Да одговорим:српски народ ће се плебисцитарно,непогрешиво,определити за јуначко цмиздрење.Српски народ је суицидан.Перверзно суицидан.Јасеновац је око 700 000 убијених Срба!Један гроб је дугачак 2 метра.700 000 пута 2 метра је 1 400 000 метара!То је 1400 километара!Низ од хиљаду и четири стотине километара ГРОБОВА!!!И после тога:братство и јединство!!!И после тога комадамо Србију да другима удовољимо?Јесмо ли ми нормални?Нема ту заблуда,наивности:јесмо ли ми нормални?Нисмо!Зато је већ пола нашег народа побегло из Србије и муњевитом брзином се асимилују тамо где су отишли!Брже од свих других!А овај јад који је остао се не множи!Правимо 200 000 абортуса годишње!!!Једино смо у томе лидери у региону и ни у чему више!Све институције:ћуте!Јад,бедурија,пустош…Пустош!

 7. 0
  0

  Поштовани, са већином што сте написали ја се слажем. Мени је само спорно да се као основ за решавање једног вјековног проблема који је важношћу превазишао наше националне границе узима некакав интервју који је направила Тања Војтеховски. Да вас подсјетим, та новинарка је водила ријалити емисије скарадног садржаја на тв Пинк. Каква водитељка таква и емисија, а каква емисија такав и разговор, односно циљ разговора. То је чиста манипулација и слуђивање већ слуђеног народа. Није нама никад нуђено ништа добро у тим преговорима. План „Z 4“ је био чист параван, форма,превара. Прочитајте га мало боље, па ћете видјети да се нама тим планом нудило самоубиство на рате, „Олуја“ на одложено. Тај план је нуђен и прије ’95. године. И понуђен је управо зато што се знало да ће га Срби одбити. Исто као и план из Рамбујеа. Исто као и данас актуелна Вучићева и Тачијева „генијална“ ујдурма око стварања „Заједнице српских општина“. Циљ Запада је био растурање српске државе, војске и економије и фрагментација српског националног простора, а самим тим и народа. Нећу да кажем да ни ми, односно наше елите нијесу помогле у томе, али добар дио тих елита су и постале елите захваљујући западним службама и подршком са Запада, односно и оне су биле дио пројекта. Остајте ми здраво и са мање резигнације. „Крст носити нама је суђено“

  • 0
   0

   Е, мој Јанко,брате мој,Србине…Осврни се око себе.ПУСТОШ по хоризонтали и вертикали.Пустош у прошлости,пустош у перспектии.Из чега извући оптимизам?Из ракије шљивовице?Ни њу тако не смемо да називамо јер нисмо заштитили“бренд“.Ми НИШТА нисмо у стању да урадимо.Јесмо ли ми уопште „народ“?Какав смо то народ кад преко ноћи од нас настану „југословени“ па „македонци“ па „дукљани“ па „муслимани“ па „бошњаци…Колико народа је настало од Мађара?Од Бугара?Од Албанаца?….И кад неко, из такве каљуге,дигне пркосну српску заставу, као Милунка Савић,онда заврши чистећи клозете! И покраду јој ордење они који су је пред крај живота „обилазили“!

   • 0
    0

    Хајде не кукај више. Није тачно да нисмо у стању ништа да урадимо. Само нека мало попусти стисак Запада па ћеш видети.

    • 0
     0

     Ово је Владимире и за плакање, и за кукање, и за лелек, и за јаук!
     Да и вас и све нас приупитам: Има ли, знате ли? још неки народ на кугли земаљској да је свом највећем сину урадио оно што смо ми урадили и радимо Његошу?! Нема, Владимире, нема!
     Да „попусти стисак Запада“ – то неће да бидне! Запамтите!

    • 0
     0

     Шта смо до сада урадили?Шта сада радимо?Шта очекујеш да ћемо урадити?Веома ме интересује твоје мишљење, које је очигледно другачије а једино га ниси изнео.

 8. 0
  0

  Ako je Tanja Vojtehovski takva kakva jeste to nista ne znaci.
  Pogledao sam intervju. Meni je Miroslav Marjanovic gospodin i vrlo ozbiljan covjek. Sve mu vjerujem, to je vidno castan covjek.
  Janko, pogresili ste.

 9. 0
  0

  More kod severne Albanije ništa ne vredi jer je plitko. Nemoguće je izgraditi ijednu luku i to se zna. Brod bi se morao zaustaviti čak 100 metara od obale. Ko je bio u Ulcinju u kome odeš 70 metara i još uvek stojiš, zna o čemu pričam. Srbija je već imala pre sto godina tamo more jedno vreme i ništa nije značilo. Jedino primorje koje vredi u Albaniji to je ono južno. Tamo su im i luke i sve i letovališta. Srpski potencijalni izlaz na more je samo Herceg Novi koji se prirodno naslanja na Republiku Srpsku i na regiju Trebinje. No da preciziramo – bilo bi to primorje Republike Srpske, ali ne i Srbije. Opet nije garant da bi ikad bilo deo Srbije jer čak i nezavisna Republika Srpska ne mora da se ujedini već može da bude samostalna i potencijalno primorje zadrži za sebe i interese Banjaluke a ne Beograda.

 10. 0
  0

  Подела космета је неморална и немамо право на њу, јер га нисмо ни бранили ни ослобађали већ наши претци , наш генерални проблем је што смо генерално лењ народ и не предузимамо ништа без преке потребе и никада ништа плански не радимо као што неко написа сува импровизација , друго је што је поштен народ скроз утихнуо што летаргија што лењост као и бесциљност нашег друштва које омладини намеће вредности које су нама упркос похлепи која је присутна 100 година у назад у друштву биле непознате.
  Глуп народ нисмо али не разумем како већ 1000 година неможемо да схватимо ко су нам пријатељи а ко непријатељи а увек су исти и сутра ће бити.
  Не знамо да правимо паре , делом због турака делом због комунизма али немамо здраву генерацијску кулминацију капитала већ искључиво богаћење на рачун државе, код нас се примењује класичан пример отимачине као што су турци радили отима се од државе и од поштеног народа и то на свим нивоима не само у власти и што је најгоре чак је у тим примитивним круговима глуп тај што не узима. Лажне смо патриоте наглашавам постали јер искључиво се бусамо да се не би осећали инфериорно поред других и да смиримо своју савест као оно ја би али….. Све док у србским земљама вреде паре више него част нема нам ни косова ни ничега само вучић, мило и екипа из задње клупе. Историје имамо његоша и карађорђа бар нико неможе да нам узме има нас правих Срба док не догори свећа до краја ми смо ту бар неко да изађе пред милоша и остале српске јунаке.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here