Насловна Политика Подигнуте прве оптужнице због напада у Паризу

Подигнуте прве оптужнице због напада у Паризу

0
ПОДИЈЕЛИ

Јавни тужилац за подручје Париза Франсоа Молен је изјавио да су подигнуте оптужнице против четворице мушкараца, осумњичених да су пружали логистичку подршку.

Francuska

Француско државно тужилаштво данас је саопштило да је подигло прве званичне оптужнице у вези терористичких напада у Паризу, у којима је током три дана почев од 7. јануара убијено 17 људи.

Јавни тужилац за подручје Париза Франсоа Молен је изјавио да су подигнуте оптужнице против четворице мушкараца, осумњичених да су пружали логистичку подршку Амедију Кулибалију, терористи који је убио четворо талаца у јеврејској продавници у Паризу 9. јануара, пренијела је агенција АП.

Четворица мушкараца против којих је подигнута оптужница су Кулибалију помогли тако што су за њега купили „опрему“, навео је Молен и додао да ће они остати у затвору и током наставка истраге.

Кулибали је прво у предграђу Париза убио једну полицајку, а затим и четворо талаца у јеврејском супермаркету, да би погинуо у окршају са полицијом приликом окончања те талачке кризе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here