Насловна Друштво Подигнута оптужница против Горана Перчевића

Подигнута оптужница против Горана Перчевића

0
ПОДИЈЕЛИ

Више јавно  тужиластво у Београду подигло је данас оптужницу против власника „Интеркомерца“ Горана Перчевића и још петоро окривљених због малверзација са кредитима Универзал банке.

goran percevic

Перчевић је оптужен због продуженог кривичног дјела злоуптреба положаја одговорног лица подстрекавањем, наводи се у информацији Тужилаштва достављеној Тањугу.

Оптужницом су обухваћени и бивши директор Универзал банке Драган Томић, Љиљана Стојановић, Милован Пузовић, Невена Белић и Драгољуб Перишић, који се терете за продужено кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву, додаје Тужилаштво.

Прошле седмице Виши суд у Београду продужио је Перчевићу притвор за још 30 дана. Перчевић је ухапшен средином новембра прошле године, а осим њега у том процесу су осумњичени и Миливоје Ћосић и Срђан Жујовић, који се бране са слободе.

Више тужилаштво је прошле године покренуло истрагу против Томића и других осумњичених због одобравања спорних кредита на штету Универзал банке.

Перчевић је осумњичен за више кривичних дјела, односно различите малверзације у привреди када је искоришћавањем свог положаја и овлашћења и прекорачења граница овлашћања,непосредно договарао са руководиоцима Универзал банке различито одобравање и обезбјеђивање кредита фирмама.

Како је након његовог хапшења саопштио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, одређеним фирмама одобрена су 34 кредита у укупном износу већем од 1,4 милијарде динара, а „који се због кредитне неспособности и неадакватних средства (обезбеђења), што се знало у старту, не могу вратити нити могу бити у целости враћени“.

Иначе, Перчевићева фирма „Интеркомерц“ једна је од највећих дужника Универзал банке са милијарду динара, поред „Беохемије“ са 1,56 милијарди динара, „Фармакома“ са милијарду динара, Луке Београд, Ветеринарског завода Земун, „Зекстре“ и „Оптике“ у власништву Драгана Ђурића.

Перчевић је био оснивач и председник Младих социјалиста Србије, а касније и потпредседник СПС-а. Новембра 2000. године иступио је из чланства те странке. Према писању медија, Перчевић поседује вриједне некретнине углавном у центру Београда, а ставио их је под хипотеку за добијене зајмове пре четири – пет година, што га није спријечило да их и даље користи, на мало другачији начин, као гарант за нове позајмице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here