Насловна Друштво Подигнута оптужница против директора Дома здравља у Бијелом Пољу

Подигнута оптужница против директора Дома здравља у Бијелом Пољу

0
ПОДИЈЕЛИ

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против директора Дома здравља у Бијелом Пољу Расима Агића и књиговође Ибрахима Лукача због злоупотребе положаја.

novac evri

Они се сумњиче да су оштетили Фонд за здравствено осигурање за 78.000 еура.

Агић и Лукач се терете да су починили кривично дјело злоупотребе службеног положаја у продуженом трајању и кривично дјело фалсификовање службене исправе.

“Основано се сумња да су Р.А, у својству директора ЈЗУ Дом здравља Бијело Поље, и И.Л, у својству шефа рачуноводства ове ЈЗУ, кривична дјела починили у периоду од 01. новембра 2009. до 31. децембра 2012. године на начин што су, злоупотребљавајући свој службени положај, сачињавали обрачунске листе запослених у овој ЈЗУ са неистинитим подацима о њиховим зарадама“, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Обрачунске листе су, наиме, како се сумња, садржале неистините податке о увећаним износима зарада запослених у односу на стварне износе зарада тих лица. На основу тих неистинитих обрачунских листа је,сумња се, у наведеном периоду од Фонда за здравствено осигурање Црне Горе извршено требовање и наплата лажно приказаних износа мјесечних зарада запослених у тој установи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here