Насловна Друштво Подгоричанка ранила Бека

Подгоричанка ранила Бека

0
ПОДИЈЕЛИ

Инспектори криминалистичке полиције Црне Горе провјеравају ДНК узорак једне женске особе из Подгорице, за коју се сумња да је пуцала у београдског бизнисмена Милана Бека, потврђено је Дану из МУП-а.

BEKO MILAN

Истрага о нападу на Милана Бека, на кога је пуцано 14. новембра прошле године, још траје, а нови детаљи до којих се дошло показују да је на њега највјероватније пуцала жена која је непосредно прије напада дошла из Црне Горе.

Полиција је дошла до њеног идентитета и у току су провјере, које заједно раде службеници два МУП-а.

„Оперативци београдске полиције већ осам мјесеци покушавају да утврде ко је и зашто организовао сачекушу на једног од најбогатијих српских бизнисмена Милана Бека. Одмах послије покушаја убиства на чаури нађеној на мјесту напада пронађен је ДНК који припада особи женског пола. То нам је одмах указало да је или пуцала жена, или да је метак у пиштољ ставила особа женског пола. У међувремену смо дошли до још неких доказа и озбиљних индиција које указују да је на Бека пуцала жена. Истрага иде у правцу Подгорице, тачније имамо разлога да сумњамо да је ороз повукла жена која је непосредно прије атентата стигла из Црне Горе, а вјероватно се послије покушаја убиства тамо и вратила“, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је идентификовала и телефоне атентатора и његовог помагача и то је потврдило сазнања да је та женска особа пуцала на Бека.

„Провјеравамо сва сазнања до којих су дошле колеге из Србије, а у току је провјера ДНК узорка који смо добили. Имамо одређених индиција ко је та особа, али не желимо ништа да прејудицирамо док се вјештачење не заврши. Та особа је из Подгорице. У вријеме када се десила пуцњава била је у Београду, а тренутно је под полицијском присмотром док се све потребне анализе не заврше“, казао је саговорник Дана из полиције.

Како је саопштено у МУП-у Србије, а преносе медији, случај Беко је „врло комплексна прича”.

Бизнисмен Милан Беко, чије се име најчешће помињало у вези са приватизацијама, 14. новембра прошле године упуцан је испред своје куће у београдском насељу Сењак. Пошто је пребачен у болницу, услиједила је компликована операција која је трајала неколико сати. Седам дана касније Беко је пуштен на кућно лијечење, а досад није саопштено ко стоји иза напада на њега.

Подсјетимо, министар полиције Србије Небојша Стефановић је изјавио да истрага о нападу на Бека још траје, као и да ће јавност бити обавијештена о свему када то буде могуће.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here