Насловна Друштво Подгорица: Очеви (не) могу да виде бебе

Подгорица: Очеви (не) могу да виде бебе

0
ПОДИЈЕЛИ

Неколико грађана главног града пожалило се да је Клинички центар Црне Горе забранио посете породиљама на акушерском одељењу. То би значило да очеви своју бебу не могу видети све док мајка и дете не добију отпусну листу, односно не напусте болницу.

reg-podgorica_620x0

Из КЦЦГ, међутим, тврде супротно.Мада, кажу, поздрављају то да се фамилији и пријатељима забрани да посећују породиље, како би се спречило евентуално уношење бактерија, очеви који су се жалили сматрају да морају видети новорођенче након порођаја.

У КЦЦГ тврде да посете породиљама на Акушерском одељењу с јединицом за новорођенчад никада нису ни биле дозвољене, а у циљу спречавања уношења инфекције, односно у интересу мајки и беба. Портпарол Горица Соковић демантовала је и тврдње да очеви морају да чекају неколико дана како би видели бебу.

„Наша установа је, након адаптирања породилишта, од 31. децембра 2013. обезбедила услове да први пут очеви могу да присуствују порођају уз већ познату процедуру. На тај начин смо омогућили партнерима да најзначајније тренутке у животу поделе са чимеје јавност упозната. Очеви могу и да наредна два сата проведу с партнерком и новорођенчетом, а у термину од 14.00 до 17.00 да дођу до Акушерског одељења и интересују се за своју бебу и партнерку, као и да обаве разговор с надлежним лекарима „ саопштила је Соковићева.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here