Насловна Мозаик Подаци које не треба дијелити на друштвеним мрежама

Подаци које не треба дијелити на друштвеним мрежама

1
ПОДИЈЕЛИ

Док једнима друштвене мреже служе за опуштање, другима су мапе за преваре и манипулације. Многе ствари које објављујете на Фејсбуку за неке су информације од злата. Да не бисте остављали трагове лоповима и преварантима, будите опрезни и настојте да јавно не откривате следеће садржаје:

Датум и место рођења

Иако је лепо када вам пријатељи упуте честитку на друштвеним мрежама, није баш упутно да сви знају када сте и где рођени. То је као да сте лоповима открили сигурносне податке банковног рачуна, јер преко тих информација лако се стиже до матичног броја.

Кућна адреса

Објављивање овог податка је путоказ и до оних које не желите да видите на свом кућном прагу, тако да добро размислите пре него што га обелоданите.

Путовања

Сви воле да се „чекирају“ са неког лепог места, али баш то чекају потенцијални лопови – да сазнају у ком тренутку сте на путу, па да вас „посете“.

Мамино девојачко презиме

Овај податак се обично налази у одговору на једно од сигурносних питања на већини интернет страница – од електронске поште преко креирања профила на друштвеним мрежама до отварања кредитних картица.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here