Насловна Друштво Почиње суђење Вукадиновићу, оптуженом да је незаконито спријечио свештеника Џомића да уђе...

Почиње суђење Вукадиновићу, оптуженом да је незаконито спријечио свештеника Џомића да уђе у ЦГ

1
ПОДИЈЕЛИ
????????????????????????????????????

Данас ће почети суђење бившем шефу граничне полиције Веску Вукадиновићу, оптуженом да је незаконито спријечио свештеника Велибора Џомића да уђе у Црну Гору 16. фебруара 2015.

Свештеник Митрополије црногорско-приморске тада је враћен са граничног прелаза Враћеновићи.

Тужилаштво је од тада утврђивало ко је граничном полицајцу наредио да забрани подгоричком пароху да уђе у Црну Гору, иако није постојала забрана за његов улазак.

Вијести су пренијеле изјаву свештеника Џомића поводом позива на суђење: „Задовољан сам што је предмет стигао до суднице, јер сам сигуран да је почињено кривично дјело и да ће правда бити задовољена.“

Његов правни заступник, адвокат Зоран Пиперовић казао је Вијестима да ни он ни Џомић нијесу добили оптужницу, већ само позив за суђење.

„Када сам подносио кривичну пријаву притив НН извршиоца, нисам ни помишљао да ће се на клупи наћи човјек који се ту нашао. Ово кажем због тога што је све вријеме био коректан иако је, како чујем, пред тужиоцем казао да је тачно да смо разговарали телефоном, а да ја нисам ја тачно интерпретирао разговор и додао да је он лично наредио да се не испоштује судска одлука. Ако је тако, мени је жао, јер знам да му је речено да Велибор Џомић не смије да уђе у Црну Гору упркос судској одлуци којом му је то омогућено“, казао је Пиперовић Вијестима.

Пиперовић је додао да ни он ни Џомић нису криви што Вукадиновић хоће да препише себи све у вези с овим кривичним дјелом и да мисли да му то није паметно.

Џомић се након шестомјесечног изгнанства почетком августа 2015. године вратио у Црну Гору, након што је Агенција за националну безбједност обавијестила МУП да се он више не третира као пријетња по националну безбједност.

Полиција је мјесецима игнорисала захтјев ОДТ-а да им достави информације о том догађају, али су ипак тужиоцима казали ко је полицајац који је поступио по усменом наређењу старјешине и вратио Џомића са границе.

Тај граничар Џомићу је тада рекао „да извршава наређење претпостављеног“ иако против њега никада није вођен поступак за забрану уласка.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ако се полиција толико панично боји оца Велибора, како ли се тек боје криминалаца?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here