Насловна Друштво Почиње са радом телевизија СПЦ

Почиње са радом телевизија СПЦ

1
ПОДИЈЕЛИ

Православни вјерници емисије ТВ Храм моћи ће да прате само путем интернета, и то на адреси www.hram.rs, преносе Вечерње новости.

Рад ТВ продукције Храм почеће интервјуом са архиепископом београдско-карловачким и патријархом српским Иринејом, који је и дао благослов за почетак емитовања телевизијског програма београдско-карловачке архиепископије.Hram-Sveti-Sava-Beograd-i-spomenik-Karadjordju-photo-by-Vlado-MarinkovićПрема ријечима протојереја-ставрофора Стојадина Павловића, директора патријаршијске управне канцеларије и одговорног уредника ТВ продукције, програм ће после Божића бити настављен интензивно. Он најављује сарадњу са електронским и штампаним медијима из Србије, Републике Српске и Црне Горе. ТВ Храм имаће и већ утаначену сарадњу са руским ТВ станицама Сољуз и Спас и телевизијама архиепископије Грчке православне цркве.

Намјера нам је да осим црквених тема јавности у земљи и расејању представимо у најбољем свјетлу догађања у главном граду Србије која се тичу готово свих области, од културе, здравства, просвјете, образовања, па ћемо с тим у вези остварити сарадњу са свим државним институцијама, како би наши садржаји били што богатији, разноврснији и занимљивији”, прича Стојадин Павловић.

Продукција ”Храм” ће, према његовим ријечима, остваривати и сарадњу са другим епархијама СПЦ у земљи и расејању.

ТВ Храм прва је телевизија, али не и први електронски медиј који је основала СПЦ. Вјерници већ могу да слушају програм чак 12 локалних радио-станица и једне регионалне.

На списку радио-емитера са дозволом за локално емитовање Епархија бачка нашла се чак четири пута. Према подацима објављеним на сајту Регулаторног тијела за електронске медије, они су оснивачи четири локалне радио-станице – Благовесник, Тавор, Славославље и Беседа.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here