Насловна Политика Почео протест због посјете Хашима Тачија: Убицо, нијеси добродошао

Почео протест због посјете Хашима Тачија: Убицо, нијеси добродошао

2
ПОДИЈЕЛИ

???????????????????????????????

Испред виле „Горица“ у Подгорици почео је протест, поводом доласка у Црну Гору ратног злочинца Хашима Тачија.

Протест су организовали Савез удружења расељених у Црној Гори, Удружење Црногораца Метохије и Удружење породица киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији „Божур”.

 

Окупљени носе транспаренте са порукама: „Хашиш Тачи“, „Коме је Тачи мио у кући му био“, „Коме је Принцип терориста и касапин је хуманиста“, „Ко с ђаволом тикве сади – о главу му се лупају“, „Стићи ће вас клетва владичина“, „Ратни злочинац Хашим Тачи“, „Оваквог госта и лудоме доста“, „Мило и Тачи – браћа по матери“, „Наш пријатељ из сусједства, не хвала“, „Зона сумрака у вили Горица“, „Не зна Тачи с ким се качи“, „Косово се мора бранити свим средствима – (Мило) прије лицитације“, „Пошто образ, премијеру?“…

Уочи протеста, митрополит црногорско-приморски Амфилохије са свештенством служио је заупокојену литургију и помен жртавама албанског терора на Косову и Метохији,  у подгоричкој цркви Светог Ђорђа.

Taci- protest-PG-08

Више опозиционих странака и невладиних организација најавили су учешће на протесту.

С друге стране, црногорска полиција на све начине покушала да минира протест у Подгорици, поводом доласка ратног злочинца Хашима Тачија.

Полиција је тако наредила да се угаси разглас на бини док је емитована Пркосна пјесма, како се не би „реметио мир“ док разговарају Тачи и његови црногорски домаћини.

Taci-PG.policija 02

Истовремено, полиција је више од сат задржала организаторе протеста – предсједника Савеза удружења расељених Косова и Метохије Миленко Јовановић и предсједника Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојка Раичевића.

Осим детаљног претреса и легитимисања, полицију је занимао и садржај транспарената који требају да се појаве на протесту. Незванична информација јесте да је тужилац чак тражио и њихово хапшење.

Полиција је током читавог јучерашњег дана позивала на информативне разговоре на десетине грађана Подгорице, Бара, Сутомора и Колашина, поводом организације протеста испред Виле „Горица“, а са том праксом застрашивања наставила је и током читаве ноћи, као и јутрос.

Taci-protest-PG-06

Иначе, јаке полицијске снаге под пуном ратном опремом блокирале су читав дио Подгорице у околини Виле „Горица“.

Вилу „Горица“, због доласка Тачија, оптуженог за најтеже ратне злочине, обезбјеђује 650 полицајаца, који су распоређени у неколико кругова.

Тачи, звани „змија“, у Подгорици ће се састати са предсједником државе Филипом Вујановићем, предсједником Скупштине Ранком Кривокапићем, премијером Милом Ђукановићем и шефом дипломатије Игором Лукшићем.

Некадашњи командант терористичке „ОВК“ вечерас ће посјетити и Улцињ, гдје ће се састати са са представницима албанских партија и јавних личности из Црне Горе.

2 КОМЕНТАРИ

    • 0
      0

      Bravo za Novu i Andriju Mandića! Odličan skup, i taman da se pokaže ko je ko u CG. SNP se prodala, Momo manjinac odavno, a ove minijaturne srpske stranke nisu poslale ni ,,lidere“. Narodna stranka nije smjela ni da dođe pošto su 1999. bili na istoj strani sa Tačijem

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here