Насловна Друштво Почело рашчишћавање рушевина бившег Генералштаба

Почело рашчишћавање рушевина бившег Генералштаба

1
ПОДИЈЕЛИ

GENERALSTAB

Како преноси Танјуг, Министарство одбране и Војска Србије започели су данас рашчишћавање рушевина дијела зграде ,,Б“ бившег Генералштаба, на углу улица Кнеза Милоша и Немањине.

JOVAN KRIVOKAPIC

У наредних неколико данна, преме ријечима портпарола Министарства одбране Србије, мајора Јована Кривокапића, радници Војнограђевинске установе Београд радиће на уклањању армиранобетонске конструкције некадашњег улаза у тај објекат.

VOJNICI

,,У овом периоду започињемо припремне радове, постављање скела, заштитне ограде и обезбеђивање услова за несметани рад механизације, а наредних дана очекујемо долазак камиона и механизације која ће износити камење“, саопштио је Кривокапић новинарима испред старог Генералштаба.

Питање приватизације није у надлежности Министарства одбране и Војске Србије

На питање да ли Министарство одбране и Војска Србије чисте објекат због евентуалне приватизације, односно доласка инвеститора заинтересованих за изградњу хотела, Кривокапић је казао да то питање није у надлежности Министарства одбране, нити Војске Србије.

,,Желимо да очистимо овај део како бисмо га учинили угледнијим, јер се налази у центру града. Очистићемо на том простору растиње, насути земљиште и озеленити га, а затим урадити нови асфалт како би изгледало пристојније и угледније“, рекао је Кривокапић.

GENERALSTAB

Урбанистички бисер Београда

Зграда некадашњег Генералштаба представља урбанистички бисер Београда, урађен по замисли архитекте Николе Добровића, а који је тешко оштећен током НАТО бомбрардовања Србије 1999. године.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Газде из Вашингтона су наредиле да се уклоне трагови њиховог злочина, а послушници су потрчали да изврше наредбу! У питању је споменик културе, ког нико не може да „рашчишћава“. За ово ће неко одговарати кривично – врло брзо.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here