Насловна Друштво Почело ослобађање Мариупоља

Почело ослобађање Мариупоља

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши потпредседник владе Крима, Рустам Темиргалијев, преко своје странице на Фејсбуку објавио је: „Почело је ослобађање Мариупоља. Украјинска армија се повлачи“.

novorusija-vojnik

Овоме је још придодао: „До Крима још 280 километара“.

Ратни извештач високотиражног московског листа „Комсомолска правда“ – Дмитриј Стешин – јавио је са „прве борбене линије“:

„Лева обала Мариупоља гори. Прича се да је „Азов“ (елитни батаљон украјинских националиста и неонациста у којем има и доста странаца) некуда ишчезао. У граду је паника. Већ је опредељен други правац удара“.

Званични сајт градске управе овог великог града на обали Азовског мора потврдио је да је напад у току и наводи податке о најмање 20 погинулих и 83 рањена.

Украјински војни врх је објавио да је највише жртава било на Кијевској пијаци, али је из Доњецка одмах уследио деманти. Армија ДНР тврди да њене снаге око Мариупоља не располажу ариљеријским системима у чијем домету би био тај део полумилионског града.

Истовремено је указано: да је на Кијевску пијацу и тај део центра Мариупоља пуцано из дела града Стари Крим који држе украјинске снаге.

Како је Стешину рекао високи функционер ДНР, Владислав Бриг, офанзива снага Доњецке и Луганске Републике тренутно се развија у три правца:

„Армија ЛНР напада Попаснују у Троицкују. Украјинци – бојећи се опкољавања – напуштају Ђержинск. Опкољавање им, међутим, прети код Дебаљцева. Верујем да ће се кренути и у ослобађање Мариупоља, али не бих да о томе сада говорим. Ако је реч о доњецком фронту, Укри су већ напустили Јасиноватују, за Авдејевку се и даље воде жестоке борбе“.

Упитан – како се држи украјинска армија – Бриг је био кратак и сликовит:

„Сад су почели да говоре о тајном психотроном оружју из Русије. А почетком септембра – када су такође губили – чак су тврдили да смо на доњецки аеродром бацили атомску бомбу!“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here