Насловна Друштво Почела туристичка сезона: Давили га и називали српским псетом

Почела туристичка сезона: Давили га и називали српским псетом

18
ПОДИЈЕЛИ

Београђанин Драгољуб Тодоровић (52) поднио је будванској полицији пријаву против два припаданика обезбјеђења „Секјурити“ јер су га на плажи испред хотела „Маестрал“ претукли и вријеђали на националној основи, објавиле су данас „Вијести“. Тодоровића, који је српски држављанин и у Будви посједује два луксузна стана, припадник обезбјеђења позвао је да изађе из воде а затим су га он и његов колега напали: један га је ударио шаком у главу а други давио и називао српским псетом. Тодоровић је изјавио да се у Будви више не осјећа безбједно и дао оба своја стана на продају.

Срби су непожељни на хрватским плажама још од почетка деведесетих а њихове куће су почетком рата конфисковане – то је сценарио који није нормалан ни за једну државу а нарочито не за оне које желе се баве туризмом. Међутим, изгледа да се од независности Црне Горе све више овакви негативни трендови, које смо некада везивали само за повампирење усташлука и ескремни национализам у Хрватској, појављују и код нас. Испољавање нетрпељивости и фашизма према Србима, овако агресивно, појављује се по први пут и у Црној Гори.

Драгољуб Тодоровић власник је два стана у луксузном насељу Емералд беј. Он је поднио пријаву да су га радници обезбјеђења који су ангажовани на хотелској плажи напали и вријеђали. „Вијести“ наводе да им је из полиције незванично речено да покушавају да утврде ко је од чланова тог обезбеђења напао Тодоровића јер свих 15 службеника негирају кривицу.

todorović

„Вијести“ преносе свједочење самог Тодоровића, који наводи да се инцидент десио на градској а не хотелској плажи.

„У уторак у 12 часова, кренуо сам са супругом на плажу која се налази испод хотела Маестрал. Кад смо дошли, припадници обезбеђења су нам казали да је плажа затворена јер се изводе радови и да се преместимо на суседну, градску плажу испод ресторана Лангуст. То смо и урадили“, казао је Тодоровић.

Он наводи да је, када су се смјестили на градски дио плаже, примијетио неке припаднике обезбјеђења како гурају кајак и остављају га у њиховој близини. На његову сугестију да се други кајак премјести, не би ли се избјегло да плажа буде затворена, припадници обезбјеђења су то и учинили.

„Отишао сам да се купам када сам приметио да како ми са 30 метара удаљености један од припадника обезбеђења прстом показује да дођем“, казао је Тодоровић. Када је изашао из воде припадник обезбjеђења га је питао коме је он то псовао мајку, на шта му је Тодоровић рекао да није никог псовао.

Радник обезбјеђења му је тада рекао: „Спусти руке“, а затим га ударио шаком у лице. Тада га је напао и други члан обезбјеђења који га је давио и називао српским псетом. Тодоровић свједочи како су колеге покушавале да га смире: „Стефане, немој, смири се.“ 

Након инцидента Тодоровић је отишао на рецепцију хотела и тражио разговор са шефом обезбјеђења, на шта га је овај упутио у будвански Центар безбједности.

Међутим, ни након његове пријаве ситуација се није смирила. Он наводи да су та два иста припадника обезбјеђења, којима наводно полиција не може да утврди идентитет, провоцирали његову супругу док су шетали Пржном. Из свједочења самог Тодоровића можемо видјети и да се један од њих звао Стефан, као да су ту били присутни и други припадници обезбјеђења – могући свједоци. Међутим, из полиције кажу да свих петнаесторо негирају кривицу. Дакле, штите колеге.

Драгобуљ Тодоровић је због свих дешавања ставио оба своја стана на продају, казавши да се у Будви не осјећа безбједно.

С обзиром на то да је Црна Гора држава која је сву своју економију ставила на једну карту – туризам, морали бисмо туристима, посебно онима који долазе из Србије и осјећају се на нашем приморју као код куће, макар да обезбиједимо сигурност, и од провокација а камоли од напада. Или да барем позовемо на одговорност оне који су криви и покажемо тиме да смо сами одговорни према онима којима смо домаћини.

Црногорски туризам иако тежи да буде елитан нема ни основне услове: фекалије се изливају у море, преко дана нема воде- треба поставити питање зашто би неко долазио да љетује овдје кад је Грчка јефтинија и условнија? И љубазнија.

Туристичка сезона започела је фашистичким нападом и нереаговањем локалних власти, као и заштитом оних који су напали Тодоровића. Шта друго туристи могу да закључе, посебно ако су Срби, сем да на нашем приморју нису безбједни? 

ПОДИЈЕЛИ

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Šta je sledeće, počeće da pričaju oprezno da im se ne bi čula ekavica? Zašto bi to trpjeli kad je Grčka 10 dana 150 evra?
  Dosta su nas i ovako trpjeli.

 2. 0
  0

  Baš trpjeli. Dolazili su ovdje jer nas vole a ne jer nam je usluga vrhunska. Ljubaznosti smo jedva i imali prije a sad je postalo nasilje. zamisli ti to, da zovu čovjeka da izađe iz vode da bi ga prebili. Odlična poruka turistima koji su gledali incident, bili oni Srbi li ne bili. Otkud Englez zna šta se dešava, sem ono što vidi. Dako se svi razbježe

 3. 0
  0

  Све је ово логична посљедица тога што су генерације „Црногораца“ одрасле на дрљевићком фашизму. Како ће све лошије живјети, „Стефана“ ће бити све више (иначе, по имену би се рекло да је у питању „Црногорац“ који је или сам превјерио или су му превјерили родитељи).
  Фашизам коначно скида своју, ионако невјешто направљену, евроатлантску маску.
  Ако је г. Тодоровићу за утјеху, он бар има гдје да се склони.

 4. 0
  0

  Ајде да видимо тог Црногорца који ће нам забранити да долазимо на српско море?! Српско је било и биће!

 5. 0
  0

  Није тачно да је ово први случај. Било је и претходних. Најзапамћенији је пребијање припадника МУПа Србије на плажи у Чању од стране закупца.

  • 0
   0

   Zakupac plaze koji je maltretirao goste iz Srbije na nacionalnoj osnovi je Narko diler iz Niksica Gardasevic koji se prije 10tak godina doselio u Sutomore.

 6. 0
  0

  Kao i svake godine. Uz to što vas Crnogorci prebijaju na nacionalnoj osnovi tu su još ajkule i očekivani zemljotres. i to sve od posrbica kojima svoja država ne valja. A ovaj što bi pošo a nema đe, kad mu već ne valja, pravo za Todorovićem pa neđe u Lajkovac ili Ćićevac.
  P.S. Vaše more je Panonsko.

  • 0
   0

   Мораћеш ти прво да дођеш да ме потјераш, па да ја пођем. Ја ћу те радо сачекати, а дотад ћу бити ту гдје јесам.
   А кад би ти мало „пошо“ одакле си „дошо“, а?
   У универзални завичај, тамни, забачени предио, зван П.М.

 7. 0
  0

  Crnogrci i turizma,ljudi o cemu mi pricamo,to nema blage veze nisacim ,turizm je grana koja sluzi za pranje novca,a securiti i ostala bagra su samo u sluzbi sitema crnogorskog skitaluka.Prica da se zaradi preko milijardu evra je cista glupost,nikada to Crna nije zaradila niti je mogal da zardi,kada je bilo najbolje doba turizma a to su sredine osamdesetih Montengro turist je ima o obrta oko 60 miliona dolara a sam ArsenalTivat 80.
  To sto oni svake godine kazu porast u odnosu na proslu godinu za 10% ili vise je unaprijed naredjeno u Tusristicom savezu da se pravda novac od droge,ako vama to nije jasno onda nema se ovdje o cemu pricati.
  Pogledajte kooje licnostoi su tu eksponirane Pururo i kompanija,a za Purka se zna da je zavrsio 7 razreda osmovne za osmi niko ne zna gdje i da li je.
  U takvoj jednoj okolini ne cudi ono trabunjanje Djukanovica u Novom i Budvi,u Novom donekle su ga i gledali s podozrenje ,ali Budava to je tek udrzenje kretena,pogledajte njihov razgovr i obecanja,i pored svega sto u Budvi na svake dva mera u samom centru dolazi jedan ubijeni covjek .https://youtu.be/aBcQ3HCRxzM?t=7

 8. 0
  0

  A ja sam čuo da je ustvari u moru , dok se Dragoljub Todorović kupao , bila ona bijela ajkula od 7 metara , koja je ośetila da će uskoro biti zemljotres pa došla da iźede ko krene u more bježat, a da je Dragoljub njoj opsovao majku a ne Stefanu .
  A Stefan sav u Rambo fazonu nabildivanih bicepsa i kratke pameti , nije vidio ajkula pa je mislio da Dragoljub njega psuje , i eto ti frke . Prioritet je da policija uhiti veliku bijelu ajkulu po mogućnosti prije najavljenog zemljotresa , e će ne sve nagrditi.
  Dragoljubu da se izvinu !

 9. 0
  0

  Позивам Вас све у Улцињ, и госте и ове јуначине црногорске, да научите нешто о туризму.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here