Насловна Друштво Почела саслушања сведока у истрази за покушај убиства Бека

Почела саслушања сведока у истрази за покушај убиства Бека

0
ПОДИЈЕЛИ

У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас су почела саслушања првих сведока у истрази покушаја убиства бизнисмена Милана Бека 14. новембра 2014. године.

milan-beko-foto-marina-lopicic-1368606913-310571

У току је саслушање првог позваног сведока, а тужилаштво планира да саслуша и Бека у својству оштећеног, мада се још не зна тачан термин.

Под званичном истрагом за сада је само Маја Адровац чији је ДНК нађен на чаури метка који је испаљен на Бека.

Саслушању у Палати Правде присуствује и њен бранилац Момчило Минић као и пуномоћник Бека адвокат Зденко Томановић.

Предложени сведоци за сада су, поред Бека, његов возач, баштован и батлер.

Тужилаштво је 18. јула донело наредбу о споровођењу истраге против Маје Адровац због сумње да је учествовала у покушају убиства београдског бизнисмена.

Маја Адровац је од хапшења 17. јула у притвору који јој је одређен због тежине кривичног дела и узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, као и због опасности да не понови или не доврши покушано дело.

Више тужилаштво у Београду на терет јој ставља кривично дело тешко убиство у покушају, за које је запрећена казна од 10 до 30-40 година затвора.

ДНК Маје Адровац идентичан је ДНК који је нађен на чаури с места напада на Бека, потврдио је раније министар полиције Небојша Стефановић напомињући да ће тек бити утврђено какву је конкретну улогу имала у том случају.

Мајин супруг Иван Адровац познат је у криминалим круговима и за сада није доступан правосудним органима.

На Милана Бека 14. новембра 2014. године пуцано је испред његове куће у Улици Андре Николића на Сењаку док је излазио из аута, када је задобио тешке повреде.

Сумња се да је нападач имао још једног саучесника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here