Насловна Насловна “Побједа” за министрову велику нужду

“Побједа” за министрову велику нужду

3
ПОДИЈЕЛИ

igor_luksic

Некадашња реченица – чучни Јевреме (Брковић), у великој си нужди, у данашње вријеме могла би да гласи – чучни Драшко (Ђурановић) у великој си нужди, с обзиром на шта је све „Побједа“ спремна да уради не би ли „заштитила“ лик и дјело Владе Црне Горе.

Након што се амерички сенатор Кристофер Марфија жаргонски речено „просуо“ са изјавом да су Руси нудили Црној Гори милијарде долара за војну базу на приморју, чак је и Игор Лукшић морао да реагује, наводећи да Подгорица и Москва никада нијесу разговарале о градњи војних база на црногорској територији.

Тада на сцену ступа „Побједа“, која треба да покуша да оправда Лукшића, а истовремено да се не замјери америчком сенатору који је изрекао глупост.

reg-pobjeda

Тако провладина „Побједа“ објављује како је Русија била веома заинтересована за стационирање својих војних бродова на црногорској обали, односно да је Москва званично тражила да луке Бар и Котор буду кључне стационарне тачке за упловљавање војних бродова.

Министар вањских послова Игор Лукшић је у праву кад каже да преговора о градњи руских војних база на црногорском приморју није било. Али, није амерички сенатор Марфи погријешио кад је говорио о руској понуди Црној Гори“, славодобитно закључује лист који уређује провладин аналитичар Драшко Ђурановић.

Drasko Djuranovic

Међутим, за демистификацију читаве ове „Побједине“ галаме о руским базама, довољна је изјава руског амбасадора у Подгорици Андреја Нестеренка из децембра 2013. године.

То није истинита информација. Ми нијесмо тражили отварање војне базе. Све што смо хтјели од Министарства одбране јесте да наша делегација разговора о могућности да наши војни бродови пристају у луке Бар или Котор ради обезбјеђивања материјално-тактичких потреба, снабдијевања горивом и потрепштинама. Ми смо тражили састанак са вашим људима из војске у Црној Гори, али нам је из Министарства одбране речено да их не занима та прича“, рекао је Нестеренко.

Дакле, причу која је архивирана још крајем 2013. године, „Побједа“ извлачи из нафталина и јавности представља као сензационално откриће. Министар је у великој нужби, а „Побједа“ му је увијек при руци.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    E pa smijemo li se drznuti da se pitamo sa svojim gaćama. Režimski mediji, trči obvamo, trči tamo, opravdaj ovoga, osudi onoga…,. Ne znaju više gdje udaraju, tj šta pišu

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here