Насловна Друштво Побједа региона: Хрватска враћа старе таксе приликом увоза воћа и поврћа

Побједа региона: Хрватска враћа старе таксе приликом увоза воћа и поврћа

1
ПОДИЈЕЛИ

Накнада за инспекцијски надзор и контролу усклађености воћа и поврћа са тржишним стандардима приликом увоза из трећих земаља у Хрватску са 2.000 куна биће враћена поново на 90 куна, потврдио је Мирко Шаровић, заменик предсjедавајућег Вijећа министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа БиХ.

„Правилник се враћа на старо. То је максималан успех. Било је и других верзија, али мање успjешних. Ово је апсолутна победа“, рекао је Шаровић, а преноси агенција „Анадолија“.

Он је истакао да „више нема потребе за састанцима министара из региона са хрватским колегом Томиславом Толушићем око тог питања“.

„Све смо завршили. Сада је небитно да ли Дубровник или Подгорица или Загреб. Враћамо све на старо, а ми наредних дана можемо да се видимо да се договарамо о даљој сарадњи“, рекао је Шаровић.

Хрватска је 14. јула донела Правилник о инспекцијском надзору и контроли усклађености воћа и поврћа са тржишним стандардима којим је накнада за инспекцијски надзор повећана за 22 пута, односно са 90 на 2.000 куна, што је створило велике проблеме извозницима воћа и поврћа.

Надлежни министри из БиХ, Србије, Црне Горе и Македоније на заједничком састанку у Сарајеву позвали су Хрватску да хитно укине дискриминаторске одредбе Правилника.

Извор: Спутник

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here