Насловна Друштво Победили „златни опанчићи“ из Србије

Победили „златни опанчићи“ из Србије

0
ПОДИЈЕЛИ

У конкуренцији уметничких балетских, казачок и фолклорних ансамбала из Украјине, Пољске, Литваније, Словачке, Чешке и Немачке, подмладак КУД „Диоген“ из Сурчина освојио је златни пехар стручног жирија и прво место публике на Међународном дечијем фестивалу фолклора који је од 22. до 26. јула одржан у Рибнитз – Дамгартену у Немачкој.

folklor

Уметнички руководилац „Диогена” Раденко Драгићевић, преносећи утиске са такмичења, истакао је да је ово било прво учешће српског ансамбла на овом фестивалу, а да је сваки ансамбл имао само 25 минута да се престави игром, песмом и оркестром.

„Диоген је извео пет кореографија из Србије – игре из Шумадије, Нишаве и Војводине, Влашке игре и стилизовану македонску игру „Биљана платно белеше“. Заиста се нисмо надали да ћемо победити поред играчких ансамбала који изводе кореографије пуне гимнастичарских акробација, балетских покрета, казачока који је сам по себи атрактиван. Не знам шта је било веће изненађење и за децу и за мене златни пехар жирија или прво место публике. Упркос јакој конкуренцији прва места припала су ипак дебитантима из Србије. Победила је српска изворна песма и наша талентована деца“, каже Драгићевић.

КУД Диоген постоји 39 година и до сада су имали више од 2.000 концерата и 68 турнеја по свету.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here