Насловна Друштво ПОА Бар: Послодавац да поништи одлуку о отпуштању радника

ПОА Бар: Послодавац да поништи одлуку о отпуштању радника

0
ПОДИЈЕЛИ

Све црне слутње и страхови радника везани за приватизацију фирме „Контејнерски терминал и генерални терети“, су се, на нажалост обистиниле. Пошаст глобализма и неолиберализма, ових дана, задаје завршни ударац у урушавању некадашњег барског гиганта Луке Бар. Сегментација и приватизација дијела некадашње зејдничке Луке је класичан примјер како се под плаштом приватизационог процеса, уз помоћ корумпиране администрације, уништавају успјешне компаније, предају се у руке свјетским тајкунима а радници претварају у робове. Јучерашњи покушај отпуштања 19 наших колега јесте завршна фаза овог процеса, саопштили су данас из Синдикалне организације запослених Port of Adria (ПОА) Бар.

„По принципу штапа и шаргарепе наше колеге које су проглашене технолошким вишком, добиле су понуду да добровољно напусте компанију уз стимулативну отпремнину од око12.000 евра! Да ли може парама да се купи жеља да се крај радне каријере и пензија дочекају у фирми у којој си провео тав свој радни вијек? Колико то кошта?,“ упитали су из Синдикалне организације и напоменули:

„Зашто државни и локални органи не реагују на чињеницу да ће овим потезом остати без основних средстава за живот 19 породица тј. да ће Општина Бар добити 90-так нових социјалних случајева. Шта је са јавним мнењем? Зашто се више пише у медијима о спашавању једне морске корњаче него о отпуштању (за сада) 19 радника АД Port of Adria или 30 колега из Војске Црне Горе? Зашто се више друштвене енегрије троши на бригу о псима (којих на жалост у Бару има више него радника) него о радничким правима?

Из Синдикалне организације су поручили да ће запослени ПОА заједно са колегама из другог синдиката и представницима УССЦГ, а у циљу заштите права радника, предузети низ синхронизованих активности (по потреби и организовање генералног штрајка) како би послодавац поништио одлуку о отпуштању 19 њихових колега и пристао на потписивање новог Колективног уговора са којим би права радника била осигурана у наредном периоду.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here