Насловна Друштво Пловили Неретвом с натписом „За дом спремни“

Пловили Неретвом с натписом „За дом спремни“

2
ПОДИЈЕЛИ

Сплитски чланови ХОС и њихови пријатељи пловили су у суботу Неретвом носећи заставу с натписом „За дом спремни“, због чега је интервенисала и полиција, преноси Индекс.

Портал додаје да је због тога прекршајно санкционисан шеф сплитско-далматинске Хрватске странке права Ивица Владава Ђовани.

„Остао сам доследан себи и ја се ове заставе не стидим. Ставили смо је на нашу лађу којом смо пратили и бодрили екипу Црног пута, која је и победила. Одједном се створила полицијска речна флотила, четири брода окружила су нашу лађу и затражили да предамо заставу која је заплењена као доказни материјал у поступку. Свакако ћу се жалити вишем суду“, рекао је Владава.

Како се наводи, последња интервенција полиције због ХОС забележена је на прослави „Олује“ у Книну прошле недеље, када је полиција привела ратног заповедника Марка Скеју и још неколико бивших чланова ХОС због узвикивања „За дом спремни“.

Извор: Србин.инфо

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Za razliku od Njemačke, Italije i Japana, Hrvatska, kao ni ostale komunističke zemlje, nikada nije denacifikovana, samim tim ni kažnjena za zločine koji su počinjeni, otuda potpuno odsustvo bilo kakve savjesti i pokajanja!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here