Насловна Друштво Пљевљак страдао у експлозији аутомобила

Пљевљак страдао у експлозији аутомобила

0
ПОДИЈЕЛИ

Пљевљак Милоје Војиновић погинуо је у експлозији аутомобила данас око 14 часова у Подгорици.

Аутомобил којим је Војиновић управљао кретао се из правца Улице Љубомира Рашовића и скренуо у Улицу Вукашина Марковића. У тој улици аутомобил је експлодирао и од силине експлозије прелетио на десну обалу Мораче надомак Кривог моста.

Аутомобил је регистрован на Подгоричанку Т. В. која није била у колима, јављају Вијести.

Тужитељка Маја Јовановић и инспектори криминалистике обавили су увиђај, а послије неколико минута на мјесто несреће стигли су ватрогасци.

Војиновић је прије 12 година убио Бобана Љубојевића у дискотеци Муницпијум у Пљевљима, преносе црногорски портали.

Полиција истражује да ли је до експлозије дошло током превожења експлозива

Управа полиције саопштила је да је данас током вршења увиђаја на око четири до пет метара од возила пронађено десетак паковања војног експлозива, тежине око килограм.

„Током вршења увиђаја на лицу мјеста гдје је данас након пожара и експлозије слетјело возило, на стијенама код корита ријеке Морача код тзв. Кривог моста у Подгорици, а којим је руководио државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, је поред овог возила, пмв „Тоyота Рав 4“ подгоричих регистарских ознака, на око четири до пет метара од возила, пронађено десетак паковања војног експлозива, тежине око 1 кг“, наводи се у саопштењу.

Из УП су казали да се експлозив који је пронађен поред возила налазио у кеси која је дјелимично нагорјела од дејства пожара у возилу.

„Ова чињеница, као и друге околности утврђене на лицу мјеста, упућују на то да је лице које је смртно страдало у догађају, а које је управљало возилом „Тојота Рав 4“, у овом возилу превозило наведени експлозив који је нађен поред возила. Службеници полиције, у координацији са тужилаштвом, предузимају између осталог и активности на утврђивању чињенице да ли је до експлозије дошло током превожења овог експлозива“, наводи се у саопштењу УП.

Из Управе полиције подсјећају да се догађај десио данас око 13,50 часова, у улици Вукашина Марковића у Подгорици, у близини тзв. Кривог моста, када је, према информацијама којима у овом моменту располаже УП, дошло до пожара и експлозије у возилу „Тојота Рав 4“, подгоричих регистарских ознака, које је било у покрету. Након тога дошло је до слијетања возила са коловоза на стијене које се налазе код корита ријеке Морача.

„У возилу се налазило једно лице које је смртно страдало. Полиција има информације о власнику возила, као и сазнања о највероватнијем идентитету лица које је смтрно страдало. Идентитет лица које је у догађају смртно страдало ће у коначном бити утврђен након обдукције. Предузимају се све потребне мјере и радње ради утврђивања околности овог догађаја, као и његовог расвјетљавања, а експлозив ће, као и возило и сви други трагови, бити упућен у Форензички центар ради вјештачења“, казали су из Управе полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here