Насловна Политика Пљевља: Коалиција због 2.700 евра

Пљевља: Коалиција због 2.700 евра

0
ПОДИЈЕЛИ

pljevlja

Опозиционе партије у Пљевљима сматрају да садашња локална власт у том граду нема више легитимитет, након што је једини одборник СДП-а Мунир Реџовић прије неколико дана напустио странку и приклонио се фракцији коју предводи Иван Брајовић.

Захваљујући Реџовићу ДПС и Бошњачка странка имају већину у локалном парламенту.

Одборник ДФ-а Никола Ровчанин казао је да има више разлога да се одрже ванредни избори у Пљевљима, али сматра да би прије тога требало формирати прелазну владу која би обезбиједила фер услове.

Ова власт од самог конституисања нема легитимитет, с обзиром на то да је изборни резултат остварен на до тада невиђеним манипулацијама, притисцима и пријетњама. ДФ, СНП и Покрет за Пљевља, партије које су чиниле власт у Пљевљима освојиле су више гласова од ДПС коалиције на изборима прошле године. Упркос томе, СДП на челу са Реџовићем подржао је страну која је бруталним лоповлуком освојила мањинску подршку грађана. Поред свих ових догађаја, данас и сам Реџовић губи легитимитет”, каже Ровчанин.

У СНП-у тврде да је садашња власт ДПС, СДП и Бошњачка странка политичка скаламерија формирана на темељу најразличитијих интереса, која, ни након више од године након избора није успјела чак ни да се до краја формално-правно конституише.

Куда иде коалиција на власти у Пљевљима није тешко проникнути, а једина непознаница је како ће се звати након што је мечка заиграла и пред њиховим вратима. Хоће ли бити коалиција двију политичких партија и једног физичког лица, члана Борда директора Рудника угља и двију партија, или ће бити смишљено неко треће рјешење”, наводи се у саопштењу СНП-а у којем се алудира на Реџовићево чланство у Одбору директора Рудника угља, гдје мјесечно зарађује око 2.700 евра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here