Насловна Политика Плашење народа: 11 прекршајних пријава због протеста испред Тужилаштва

Плашење народа: 11 прекршајних пријава због протеста испред Тужилаштва

Испред објекта ВДТ у Улици Слободе у Подгорици за 11. април наведено окупљање није било пријављено, иако је то била обавеза организатора у складу са Законом о јавним окупљањима и јавним приредбама, наводи се у саопштењу

1
Odupri-se-institucije
Илустрација

Службеници Центра безбједности Подгорица су, због непријављивања јавног окупљања испред зграде Врховног државног тужилаштва у Улици Слободе у Подгорици, које је одржано 11. априла, Суду за прекршаје у Подгорици поднијели захтјеве за покретање прекршајног поступка против 11 особа.

Међу окупљенима испред зграде ВДТ је тога дана био и посланик у црногорској Скупштини и представник Демократског фронта Славен Радуновић против кога је такође поднијета пријава.

Демир Хоџић се терети да је одговоран јер он није био пријављен, а Владислав Дајковић (Права Црна Гора) и активисти Покрета „Одупри се“ Драган Сошић, Мирсад Кургаш, Василије Миличковић, Ненад Чобељић, Џемал Перовић, Никола Грднић, Данијела и Вања Ђуришић за ометање службеног лица у вршењу законских овлашћења.

„Против Д.Х. (32) је овом Суду поднијет захјтев за покретање прекршајног поступка, због почињеног прекршаја из чл. 33 Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама (непријављивање јавног окупљања), док је против још десет лица – С.Р.(55), В.Д. (27), Д.С (41), М.К. (58), В.М. (66), Н.Ч. (53), Џ.П. (62), Н.Г. (30), Д.Ђ. (51) и В.Ђ. (53) наведеном Суду поднијет захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из чл.11 Закона о јавном реду и миру (ометање службеног лица у вршењу законских овлашћења)“, наводи се на сајту Управе полиције.

Како наводе у саопштењу, испред објекта ВДТ у Улици Слободе Подгорици за 11. април наведено окупљање није било пријављено, иако је то била обавеза организатора у складу са Законом о јавним окупљањима и јавним приредбама.

„С обзиром да јавно окупљање није било пријављено, полицијски службеници ЦБ Подгорица су присутним грађанима у више наврата издали упозорење да прекину јавно окупљање, да се мирно разиђу и да своје јавно окупљање пријаве у складу са законом за наредни период. Упркос томе окупљени се нису разишли“, истиче се у саопштењу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици, који се изјаснио да нема елемената кривичог дјела, те су службеници ЦБ Подгорица сходно томе против наведених особа поднијели захтјеве за покретање прекршајног поступка.

Прочитајте још:

Ђурановић превазишао себе: Фалсификовану фотографију „српске окупације“ назвао оригиналом

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here