Насловна Издвојено Пламенац Ђукановићу: Одбранити Црну Гору од вас и таквих – свети је...

Пламенац Ђукановићу: Одбранити Црну Гору од вас и таквих – свети је чин

17
ПОДИЈЕЛИ

Г. Ђукановићу, што сте Ви и Ваши то славили ових дана?

Десет година обнове независности Црне Горе!?

Па, то већ и дјеца виде да Црна Гора не само да није независна држава, него је срамно зависна од мрачних сила Запада, од оних сила које дехристијанизују Европу. А дехристијанизација Европе одвија се под строгим надзором САД, чија власт је у власти обоготвореног капитала.

Ви сте, г. Ђукановићу, синоним црногорске власти већ четврт вијека, а у Црној Гори политички живот функционише по формули: режим = држава. Из тог неприродног односа Ви и Ваши црпите право да свакога ко није сагласан са дјелима црногорског владајућег естаблишмента, „мртво ладно“, прогласите противником независности Црне Горе, чак и непријатељем Црне Горе.

Ово пишем као неко ко је свим својим бићем противан неким Вашим дјелима (= дјелима црногорске власти). Рећи ћу и којим, и које су им посљедице.

Ви сте, по упутствима и под надзором Запада (Европе), у процесу тзв. транзиције, уништили црногорску привреду. У Црној Гори која има око 650.000 становника од 1990. до данас угашено је око 200 предузећа и притом без посла остало око 100.000 радника! Према подацима Централне банке, Црногорска привреда годишње производи 130 милиона евра губитака.

У том уништењу, праћеном општим безакоњем, које подсјећа на вријеме и „правни систем“ Дивљег Запада, напрасно је настала црногорска капиталистичка елита, којој не само да припадате, него сте јој и тата и мама. Та „елита“, тако настала, влада „независном“ Црном Гором.

Та хајдучија Вас и „елиту“ коју предводите учинила је поданицима антихришћанског Запада, у потпуности зависним од његовог глобалистичког интереса, који, злоупотребом демократских принципа, користећи их као оружје, спроводи безобзирно „газећи по лешевима“. А Црну Гору, и нас, њене грађане, учинила је заточеницима Ваше и Ваших сарадника слободе.

Признајем: наивно, вјеровао сам да ће црногорски народ када се у свом осиромашењу суноврати до неке критичне тачке устати, да ће се успротивити власти која га је учинила биједним. Али, Ви сте знали да ће се догодити супротно: не само да црногорски народ неће устати, него ћете гласачку наклоност доброг дијела ових осиромашених људи, који захваљујући Вама живе у страху да ли ће њихова породица већ наредног мјесеца имати ишта на трпези, купити за 50, или чак 30 евра, за врећу брашна, за запослење, или чак само за обећање о запосљењу…

Наравно, као и сваки политички програм и Ваш има присталице које у њему налазе свој интерес, чији се животни погледи уклапају у њега. Али, превагу Вашој владавини доносе обескичмењени људи које купујете. На њиховим пихтијастим карактерима почива овако независна Црна Гора. А многи од њих потомци су дичних Црногораца, којима је част била преча од живота.

Црногорски образ, морал, осјећај слободе расточени су комунистичком идеолошком дехристијанизацијом овдашњег народа. Богу хвала, тај процес се урушио прије него је довео до потпуне пропасти. Али, посљедице су остале и на њима почива данашња „независност“ Црне Горе. И у овако независној Црној Гори тај процес оживљава. Реанимира га обезбожени Запад, додајући му нови „квалитет“.

Тако сте Ви и Ваша владајућа гарнитура постали промотери антихришћанских вриједности живота: разбијања породице, промискуитета, дјецеубиства у мајчиним утробама, афирмације педерастије, обоготворења капитала, односно потпуног подређивања духовног материјалном… Постали сте и промотери интереса САД и осталог Запада на глобалном плану, у њиховом обрачуну са Русијом. Тај сукоб има дубоку не само културолошку подлогу, него и, надасве, духовну, која исходи из побуне Сатане против Бога. Паметан сте човјек – видите на коју страну посљедица те космичке побуне сте се сврстали.
Као што „побјеђујете“ на „изборима“, тако сте издејствовали и „независност“ Црне Горе – за 50 (30) евра, врећу брашна… И сада то славите!

Славите и хиљадугодишњицу државности Црне Горе!?

„Смијешни мали Дукљани“, како је то у сјајном крокију написао Младен Загарчанин. Почетак црногорске државности везали сте, подсјетио Вас је Загарчанин, за мученичко страдање једног светитеља (светог Јована Владимира) и тако га утемељили на Цркви. У исто вријеме размахујете се секуларношћу своје државе. То је или својеврсна шизофренија, какве нема „ниђе друго до у ову нашу лијепу Црну Гору“, или Вас је неко лоше подучио, неко незнавен и не баш много паметан, а амбициозан и удворица.

У ово вријеме обликујете национални идентитет Црногораца, вијек-два након што су то урадили други народи. По узору на хрватску химеру „тисућљетње државности“ и македонско бунило утемељивања на Александру Македонском, црногорску државност и национални идентитет Црногораца покушавате да темељите на Дукљи. Притом континуитет тла поистовјећујете са континуитетом народа, пренебрегавајући чињеницу да је у посљедњих пет и нешто више вјекова дошло до потпуне замјене становништва на подручју данашње Црне Горе. Након најезде Турака у ове крајеве преци данашњег црногорског становништва већином су доселили са Косова, али доселили су и из других крајева: Рашке, Херцеговине, Босне… А стари овдашњи живаљ дијелом је потиснут, а дијелом одселио тражећи боље услове живота. Потомци ранијих житеља подручја које захвата данашња Црна Гора сада су у Далмацији, Западној Херцеговини, Западној Босни, Шумадији, Западној Србији, у Топличком крају… Дакле, коријени данашњег црногорског живља нијесу у Црној Гори! Ту су коријени неких других људи, који више не живе овдје.

Аутентични Црногорци, којима и сам припадам, поодавно су национално оформљени. Њихова национална припадност темељи на крвном насљеђу, на тлу, култури и духовности и они немају ту врсту проблема. У проблему су идеолошки Црногорци, они чији национални идентитет проистиче из „како си се писа“.

Ово што сада радите, што сте зацртали као изузетно важно за Вашу Црну Гору, није обликовање националног идентитета Црногораца. То је промјена националног идентитета Црногораца!

Да, могуће је промијенити национални идентитет једном народу, или његовом дијелу. Али, то су историјски процеси. Међутим, Ви немате времена за историјске процесе; Вама је национални идентитет Црногораца по подобију Јеврема Брковића и Мираша Дедеића потребан – одмах.

Док на Православну цркву и Русију указујете као на највеће противнике независности Црне Горе, у црногорским насељима у којима превладава албански живаљ вијоре се државне заставе Албаније. Недавно смо нас четворица ишли на брдо Владимир, Суму, код насеља Владимир. У Брајши су покушали да нас спријече. Видјели су аутомобил регистрован на Цетињу и мене у мантији. „Ово је Албанија“, викали су. „Румија је албанска планина“, вичу сваког љета поред Румијске цркве, ширећи државне заставе Албаније…

Вама, и таквима као Ви, Црна Гора је средство за стицање новца и лично остајање на слободи. А мени, и оваквима као ја, Црна Гора је – понос.

Нама је Црна Гора поштовање предака и њихове жртве за њену слободу, поштовање моралних и духовних вриједности које су је провеле кроз вјекове. Од те и такве Црне Горе Ви и Ваши направили сте – ругло.

Одбранити Црну Гору од Вас и таквих као што сте Ви – свети је чин!

 

Јован Пламенац

17 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „А дехристијанизација Европе одвија се под строгим надзором САД, чија власт је у власти обоготвореног капитала.“

  „У том уништењу, праћеном општим безакоњем, које подсјећа на вријеме и „правни систем“ Дивљег Запада, напрасно је настала црногорска капиталистичка елита“

  ——

  Mitropolija crnogorsko-primorska podnela je zahtev nadležnom Sekretarijatu Budve da im se na tri atraktivne parcele ucrta hotel i tri višespratne stambeno-poslovne zgrade

  Mitropolija crnogorsko-primorska podnela je zahtev Sekretarijatu za prostorno planiranje Budve da im se na tri atraktivne parcele, u neposrednoj blizini crkve Sveta Petka, na zaobilaznici, ucrta hotel i tri višespratne stambeno-poslovne zgrade.

  Kako su u nedelju objavile podgoričke “Vijesti”, na velikom zemljišnom kompleksu, kojim gazduje crkva Sveta Petka, nalazi se par parcela, jedine koje su ostale slobodne u tom delu Budve.

  Na tim parcelama aktuelnim planom bila već predviđena izgradnja dve jednospratne zgrade, ali je Mitropolija crnogorsko-primorska, zvaničnim zahtevom, zatražila da se izvrši povećanje za tri sprata i da se ti objekti definišu kao hotelski.

  Mitropolija, koja važi za najvećeg zemljoposednika u Budvi, već je na dobru crkve Sveta Petka, ispod magistrale, izgradila hotel “Podostrog” i kompleks od dve stambene zgrade.

  Opština Budva uvek do sada izlazila je u susret Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, odnosno njenim zahtevima za ucrtavanje stambenih i drugih objekata na zemlji koja se vodi na crkvu.

 2. 0
  0

  Sto je Crnogorci sto bleite ili rikate,zemlja je Crkve u stvari Mitropolije,nijeste je vi dali nego kao sto vidimo oduzimali i kradete i danas.Crkva je odvojena od drzave ,jredino nije u slucaju kada drzava odnosi crkovno zemljiste.Jost ste sirovi nazalost i nehriscani,bez kulture i icega sto se moze pod tom rijecju podrazumijevati.Dvijehiljade godina Hriscantca a skoro 1700 na ovoim prostorima a vi se rugrate ,sa kime sa vama samima,nikad nijeste niti davali niti zante sta to znaci.Samo u pocetku otvaranja Bogoslovije na Cetinje na istoj ste polomili 1200 stakla dok je domar broji,koliko puta ste provalili u Crkve i devastirali iste nema broja,a u svom svetogrdju idete dalje od samih mudzahedina,jer oni nijesu hriscani pa ih covjek u svom divljastvu moze i razumjeti ,a vi da li vi znate sto govrite,sinovi „junaka perjanika narodnih heroja“ i koje titule nijste sebi pripisali ,a u stvari citav svijet vidi sta ste i ko ste.
  Da bi se obnovio crkveni zivot i sve ovo sto se radi potreban je i novac,znate li vi koliko daje drzva Crna Gora Mitropoliji,sigurno da znate nista ,a sta je SFRJ i u njoj Crna Gora do danas oduzela i to mozete saznati ako zelite naravno da ne zelite,ali samo za napomenu pola Cetinja i danas ima svoje kuce i stanove na zemljustu koje katastarski pripada Mitrolpoliji,probajte da ne platite Acu Djukanovicu kamatu pa cete vidjeti kako cete proci,probajte da ne vrati kredit Prvoj banci pa cete vidjeti kako cete zavrsiti,ali ve boli sto eto u Budvi Mitropoliji ima zemlju na kojoj ce ako Bog da i nesto garditi,ne zboravite Budav je usla u Crnu Goru 2006 godine a Mitropolija je odavno ovdje prisutan,nekih stvari se morate prisjetit,isto kao sto se morate prisjetiti da ste u manastir Moracu u toku rat drzali svinje u istom da ste u Ostrog ogradili klozet to ste trebali reci Princu iz Engleske kada je boravio u posjetu na Cetinje da eto zna kao su vasi pedhodnici obnovili drzavnost 1945,a vi je laznim referndumom samo potvrdili ,neka princ vidi koga kane primiti u Jevropu i Nato .Svestenik je covjek kao svaki drugi ,ima porodicu i mora da zivi .vjerovatno vi dajete velike priloge pa im zdrastveno osiguranje nije potrebno,a ni plata ,oni su za vas jos kulaci ili kako volite onako skitacki da se narugate POPEEE!
  Zato zatvorite gubicu sinovi LOPOVA i unuci ubica,kavai su vi preci takvi ste i vi,jos te vi dobri od koga ste
  Kralj Nikola je placao laktarinu za zemlju na kojoj je sagradio svoje kuce Mitropoliji,narvno znamo za vase lazi ,kako je to vama poneseno,nema se vama nista odnijeti jer nikada nista nijeste ni imali,uivjekli ste od pljacke zivjeli i samo pljacke,ta pljacka ce vi brzo doci galve i vama i drzavi na koju stese navalil,pa mislite da nema dna kasa koje i nema ,.nego se prodaje zemlja,aili ni ona nije vasa ,vase je samo lazi i ruzne rijeci,ali one ce brzo umuknuti,jer dosao je kraj laznoj drzavi i vasoj placki.

 3. 0
  0

  Глас вјечне Црне Горе коју Велики безаконик са својим пајташима хоће управо да растури и сахрани!; Браво Јоване Златоусти!

 4. 0
  0

  Права проповијед против зла које је с Милом орјатом снашло Црну Гору!
  Свака чест и част оцу Јовану…

 5. 0
  0

  Hvala Vam Oce Plamenac u ovom kratkom tekstu rekli ste i sazeli svu istinu o danasnjoj Crnoj i to samo danjasnjoj Crnoj Gori u kojoj je LUCIFER Djukanovic vodja sa njegovim asistentima koji pripadaju istioj SATANSKOJ organizaciji. Ali i tome ce ubrzo sa Bozjom pomoci doci kraj.

  Gospodine Zec sa vasim odgovorom se u potpunosti slazem. Crnogorsko-Primorska Mitropolija treba da izgradi sto vise hotela i stambenih zgrada i Hvala Bogu za to ima prostransta.

 6. 0
  0

  A da vi Gdine Plamenac se malo zanimate onom crkvom u Boljevice i crkvom generalno i vratite onaj krst sto ukradose iz crkve ?

  Jeste li razmisljali o tome kojim slucajem ?

 7. 0
  0

  Надахнуто, али чињенички и аналитички! Посланица какве одавно није било од које би требало да се позамисли Мило.

 8. 0
  0

  Пресмијешно је да Дукљани оцу Јовану спочитавају да је „непријатељ“ Црне Горе,односно „montenegra“, немајући појма да је он унук Јована Пламенца,предсједника владе краљевине Црне Горе у егзилу.А одакле би они и познавали биографију Јована Пламенца,кад им је РТЦГ једини извор информација,а опште позната ствар је да је велика већина Дукљана била понављачка у школи :).
  Ајмо у таборе ко је „патриЈота“ а ко је непријатељ власти тј.“издајник montenegra“:
  За мене се зна, одавно сам се опредијелио 😉

 9. 0
  0

  На многаја љета драги о. Јоване, кућићу и оџаковићу!
  Једна згодна парафраза Алексеја Анпилогова, публицисте из Дњепропетровска:
  Дукљански мит је брдо балеге усред велике српске прошлости!

 10. 0
  0

  Свештеник Пламенац нема ништа против доласка папе у Црну Гору, а тукао би Кривокапића и Ђукановића, али би њиховог политичког и духовног поглавара – папу,
  са којим је Ђукановићава партија направила конкордат, какав нема ни католичка Пољска и Шпанија, којим се омогућава потпуна папистичка мисија на подручју Црне Горе, дочекао са погачом и повео на Румију…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here