Насловна Друштво Плагијаторска посла: Марковић прави разлику између „преузимања“ и „пуког преписивања“

Плагијаторска посла: Марковић прави разлику између „преузимања“ и „пуког преписивања“

2
ПОДИЈЕЛИ
Фото: РТЦГ

Уколико је у случају преузимања дијела предметних програма из хрватских курикулума било пуког преписивања, неко ће сносити консеквенце, поручио је премијер Душко Марковић поводом афере плагирања наставних планова.

Случај који је потресао ионако крхко повјерење у црногорску просвету, за премијера ипак није разлог који може угрозити актуелну реформу образовања. Наиме, он је данас приликом обиласка градилишта ауто-пута, на новинарско питање о реформи, поновио став Владе да тај случај не може угрозити реформу.

Тужилаштво истражује ко је преписивао

Основно државно тужилаштво (ОДТ) у Подгорици наводно је формирало предмет о случају преписивања садржаја из наставних програма, преноси РТЦГ.

Према незваничним информацијама листа, извиђај је у току, а прикупљају се потребна обавјештења и подаци, као и одговарајућа документација.

„Поводом информација из медија да су одређени хрватски државни органи објавили да је дио докумената који се односи на хрватску реформу школства преписан од стране Црне Горе, Основно државно тужилаштво у Подгорици је формирало предмет. У извиђају се прикупљају потребна обавјештења и подаци, као и одговарајућа документација“, саопштено је из Основног државног тужилаштва Телевизији Црне Горе.

Подсјетимо да су јуче због случаја преписивања дијела предметних програма из хрватских курикулума оставке дали чланови Комисије која је радила програм Физичког васпитања и образовања за девет разреда основне школе, који је, према досадашњим анализама, највише споран.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Шта не каже да нема говора о плагијату,да је то Црвена Хрватска и да су само курикулум за своје поднебље!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here