Насловна Политика Пјонгјанг поново пријети Јужној Кореји

Пјонгјанг поново пријети Јужној Кореји

0
ПОДИЈЕЛИ

pjongjang 2Сјеверна Кореја је данас обиљежила годишњицу гранатирања јужнокорејског пограничног острва упућивањем пријетње да ће јужнокорејску предсједничку канцеларију ,,засути ватром“, јављају агенције.

Пријетња је услиједила након што су јужнокорејска војска, морнарица и ваздухопловство почели интензивну војну вјежбу на острву Јеонпјеонг и око њега, у знак сјећања на инцидент у коме је у новембру 2010. погинуло четворо људи.

,,Осветнички напад је прије три године био ограничен на Јеонпјеонг, али сљедећи пут ће мета бити предсједничка Плава кућа и сва сједишта марионетског режима“, поручила је сјевернокорејска народна армија.

,,Ако нас Јужна Кореја буде поново безобзирно провоцирала, ватра којом смо засули Јеонпјеонг биће преусмјерена на Плаву кућу. Парк Геун-Хје (предсједница Јужне Кореје) и њена клика морају извући болну поуку из срамног пораза“, навела је сјевернокорејска војска у саопштењу које преноси АФП.

Сјеверна Кореја је прије три године бомбардовала острво Јеонпјеонг послије упозорења Јужној Кореји да не спроводи вјежбе са правом муницијом на мјесту за које Сјеверна Кореја тврди да представља њене територијалне воде.

У том нападу су погинула два јужнокорејска маринца и два цивила. То је био један од најтежих пограничних инцидената послије Корејског рата (1950-53).

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here