Насловна Мозаик Питање за француске мисице: Ко је Новак Ђоковић?

Питање за француске мисице: Ко је Новак Ђоковић?

0
ПОДИЈЕЛИ

nole

Кандидаткиње за Мис Француске данас су полагале традиционални тест опште културе, а једно од питања на које су морале да одговоре било је: “Ко је Новак Ђоковић”.

Неколико дана од свечаности на којој ће бити проглашена овогодишња Мис Француске, 33 кандидаткиње за ову престижну титулу добиле су задатак да одговоре на питања из разних области од моде, преко књижевности и математике до спорта.

Да би могле да се нађу међу 12 финалисткиња, морале су тачно да одговоре на бар 15 или 20 од укупно 40 питања, а једно од њих је било и “Ко је Новак Ђоковић?”

Од осталих питања била су и “Шта се обележава 11. новембра?”, “Ко је актуелни француски министар унутрашњих послова?”, “Која је друштвена мрежа однедавно на берзи?”, “у којој земљи ће се одржати наредни светски куп у фудбалу?”.

Кандидаткиње су морале и да реше неколико задатака из математике и логике.
Један од њих је гласио: “Кренули сте из Париза авионом у Њујорк у 10 сати, а лет је трајао пет сати. У колико сати сте стигли у Њујорк по локалном времену, знајући да је временска разлика шест сати?”

Требало је, такође, да знају који филм је ове године освојио Златну палму у Кану и којој је књизи додељена Гонкурова награда за 2013.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here