Насловна Политика Писани манастирски докази: Тачијев прадеда је био Србин

Писани манастирски докази: Тачијев прадеда је био Србин

5

Новоизабрани „председник“ окупираног Косова и Метохије је Хашим Тачи, Србин чији је прадеда био Радослав Даниловић, православни свештеник који је продао веру за вечеру почетком двадесетог века.

Hasim-Taci-1

Многи људи не знају праву истину о стварном пореклу овог злочинца који још увек није одговарао за недела, а за којим је Србија још давно расписала потерницу. На вест да је Тачи српског порекла многи су почели да се смеју и негодују приписујући новинарима етикету лажова који сензацијом дижу своје тираже.

Поп Даниловић иначе родом из Србице, примио је ислам надајући се да ће напредовати у својој „духовној“ каријери па је и име променио у Јусуф о чему сведочи и писмо турског хоџе Мула Ибрахима који је писао муфтији у Скопљу истичући како је „праву веру“ примио православни свештеник Радослав Даниловић.

„Примио је име Јусуф, а важи за веома угледног човека међу својим каурима. Многи су тамо у његовој парохији пошли његовим стопама и примили праву веру. Ја му не смем веровати, каурин је каурин, држим га на удаљености“, стоји у писму хоџе Муле Ибрахима, које се у оригиналном рукопису чува у историјском архиву Турске у Анкари.

Други документ који доказује Тачијеву повезаност са Јусуфом Тачијем чува се у библиотеци манастира Хиландар, а датира из 1898. године, из манастира Соколица.

„То је списак свештеника и пароха. Као парох србички, на списку стоји поп Радослав Даниловић, који је један од најревноснијих и најбољих свештеника“, наводи се у списку. Четрнаест година након прављења овог списка тај исти поп Радослав примио је ислам.

Примивши ислам, поред жене, попадије са којом је живео, Јусуф Тачи се жени Арнауткињом из неког засеока са Ћићевице. Она умире на порођају са првим дететом. Тек са другом Арнауткињом, која је била из Глоговца, добија деду Хашима Тачија и још четворо деце. Иако као муслиман није добио верску управу над становништвом, већину својих парохијана успео је да преобрати у ислам, вероватно се надајући да ће постати хоџа и поново добити верску управу ту у Србици. До краја живота, 1929. године, то није успео.

Крсна слава Даниловића је била Митровдан, а Хашим Тачи веома добро зна за своје порекло, али га крије из политичких разлога. „На Митровдан, свестан да му је то слава, Тачи ништа не ради. Не долази на посао“, преносе медији и додају да је током рата у главном штабу УЧК у селу Брего Хоџес, револтиран због неуспеха команданата, на једном од састанака то јавно и рекао: „Ви Шиптари сте неспособни, а имате велику срећу што вас водим јер имам српске крви“, наводи новинар Балканоида.

У емисији локалне телевизије у Пећи 2005. године сведоци су јавно говорили о српском пореклу премијера Косова.

Један сведок је исмејан, сви присутни су осули дрвље и камење на њега, док га је водитељка јавно питала да ли се дрогира или је под утицајем алкохола. Након многобројних претњи упућиваних њему и његовој породици, тај сведок је побегао са Космета и затражио и добио политички азил у Бразилу. Сада живи у Сао Паулу.

преузето са сајта: Ослобођење

5 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    0

    Niko kao poturica! Oni su nam uvijek i dolazili glave! Oni imaju najveću želju da se dokažu, novoj vjeri, novom narodu, užasnom agresijom prema svom. Tako i po Hrvatskoj Tomspon pjeva o klanju Srba a preziva se Petković, nema ustaše preko njega. Kako majke podižu djecu već je prva generacija tog popa govorila samo albanski. Tako su postali Šiptari. Ali ima istine, kad se malo bolje pogleda ova slika: baš se liči sa Milom! Ista tiganjasta glava, isti tupi pogled, ista sklonost ka kriminalu. Liče se i fizički i karakterom.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here