Насловна Издвојено Петровић: Паљење православних цркава и геополитичка сцена (ВИДЕО)

Петровић: Паљење православних цркава и геополитичка сцена (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ
Проф. др Драган Петровић

Драган Петровић, политиколог и виши научни сарадник Института за међународну политику и привреду у Београду, одговарајући на питања Новосадске телевизије казује своје виђење недавних догађаја паљења цркава у Америци, Русији и Аустралији и појашњава геополитичку сцену.

Наиме, нису ријетке сумње да су ови пожари подметнути. Сумњу подстрекују слични историјски сценарији тзв. паљења Рајсхтага. Нпр, после пада гвоздене завјесе, Збигњев Бжежински је изјавио: „Комунизам је готов, на реду је православље. Православље и православни народ су једини прави противници глобализма.“ Подсјетимо такође на изјаву Карла Билта, шефа шведске дипломатије и једног од највећих свјетских русофоба да „православље представља опасност“.

Противљење канонизацији Алојзија Степинца амерички медији су навели као могући разлог паљења православних цркава. Коментаришући овај догађај, политиколог Драган Петровић гради око њега широки лук геополитике који показује да на свјетском политичком плану ништа није и не може бити случајно.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here