Насловна Политика Петронијевић: Некоме одговара отежано залечење генерала Дикића

Петронијевић: Некоме одговара отежано залечење генерала Дикића

1

Некоме одговара отежано залечење генерала Дикића, казао је за ИН4С адвокат Братислава Дикића Горан Петронијевић након што је његов брањеник, умјесто постоперативног лијечења и његе поново враћен у притворску јединицу спушког затвора.

Генерал полиције Братислав Дикић је почетком мјесеца оперисан у КЦЦГ Подгорица а Петронијевић је још тада нагласио да је неко, по нечијој наредби крио љекарске налазе од суда и одбране и на тај начин довео у озбиљну опасност његов живот.

Адвокат Дикића је непосредно након обављене операције истакао да су иницијални налази показали промјене са великим степеном сумње да је ријеч о рецидиву карцинома, због чега је Дикић већ оперисан прије годину и по дана.

Његов брањеник је раније тражио да му се укаже здравствена помоћ у Србији, на ВМА, што је судско вијеће Сузане Мугоша одбило, упутивши га на лијечење у подгорички Клинички центар.

„Генерала Братислава Дикића су судске власти у Црној Гори, у понедељак из просторија клиничког центра у Подгорици после тешке и компликоване операције, пребациле у спушки затвор. У фази када му је потребно постоперативно лечење и нега, враћен је у затворске услове! Некоме је изгледа жао што сто су први резултати онколошких испитивања добри, па би се на овај начин стварају услови за отежано залечење,“ казао је за ИН4С Петронијевић.

Виши суд у Подгорици раздвојио је поступак против Братислава Дикића због његовог упућивања на лијечење и хитну операцију, а „случајном додјелом“ и његово ће суђење бити код судије Сузане Мугоше.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here