Насловна Политика Петњица: ДПС није прихватио услове Бошњачке странке

Петњица: ДПС није прихватио услове Бошњачке странке

0
ПОДИЈЕЛИ

Petnjica-1024x768

Предсједник Општинског одбора Бошњачке странке у Петњици Аднан Муховић рекао је да договор око коалиције у овој општини још није постигнут нити потписан, али да то не значи да то не би могло да се догоди данас или сјутра. Како преносе медији, ДПС није прихватио услов Бошњачке странке (БС), која је тражила 30 одсто расположивих мјеста у локалној администрацији Петињице.

„Преговори су запели већ на првом кораку. Једноставно, ДПС није прихватио наше услове. Одбио је предлог у коме смо назначили да изричито тражимо 30 одсто расположивих мјеста у локалној администрацији. Између осталог, захтијевали смо да Бошњачкој странци припадне мјесто предсједника локалног парламента, затим секретара једног секретаријата, као и одређена директорска мјеста у јавним установа чији је оснивач општина. Међутим, такав предлог је одбио преговарачки тим Демократске партије социјалиста, због чега је и изостало склапање коалиционог споразума“, истакао је Муховић.

Муховић је казао да ће се преговори са ДПС-ом наставити, те да је коалиција са том партијом најизвјеснија.

„Тачно је да је коалиција ДПС Бошњачка странка најизвјеснија, али то не значи да ће бити и склопљена, јер нећемо одустати од постављених захтјева. Преговори ће бити настављени, али ако поново наиђемо на неразумијевање, спремни смо на договоре са СДП-ом и СНП-ом“, нагласио је Муховић.

Он је казао да су разговарали и са СДП-ом и оставили могућност да са том партијом и једним одборником СНП-а формирају власт.

„У том случају ДПС би остао кратких рукава. То значи да смо ми у цијелој преговарачкој причи главни фактор јер коалиција између ДПС-а и СДП-а сигурно неће бити потписана ни под тачком разно“, закључио је Муховић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here