Насловна Политика Петњица: Бошњаци ће морати са ДПС-ом

Петњица: Бошњаци ће морати са ДПС-ом

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједништво Бошњачке странке није се сагласило са предлогом општинског одбора партије у Петњици да се раскине локална коалиција са ДПС у тој општини.

petnjica

На маратонској сједници Предсједништва, која је трајала више од шест сати у Рожајама, закључено је да треба унаприједити сарадњу са ДПС, али да не треба мијењати коалиционог партнера.

Тај став потврдио је синоћ и Главни одбор БС.

Рафет Хусовић, предсједник странке рекао је да су се усагласили да покрену ствари у Петњици, односно да се морају сви потрудити да се стање унаприједи како доношење закона не би било само слово на папиру.

Хусовић је у изјави новинарима рекао и да је коалиција са ДПС на државном нивоу оцијењена позитивно, односно да је испунила очекивања.

Видно незадовољан одлуком Предсједништва био је предсједник ОО БС Петњица Аднан Муховић, који је казао да њему и његовом одбору не може нико замјерити било шта, јер су понудили чврсте доказе о исправности одлуке о раскиду коалиције са ДПС.

“Жао ми је што није било сагласности Предсједништва и вјерујте да од данас ништа неће бити исто у Петњици, неће бити статус кво, како према развоју Петњице тако и према односу ДПС према БС и националним вриједностима Бошњака које ДПС досад није поштовао,” рекао је он.

Он је додао да ће ипак поштовати одлуку Предсједништва каква год она била.”Вријеме пред нама биће најбољи показатељ да ли ће она и опстати,” додао је Муховић.

Он је навео да се “ДПС доста неправедно опходио према БС, посебно око израде националних симбола”.

Муховић је раније казао да БС неће да буде привезак ДПС, те да није довољно урађено да се побољша статус грађана. Муховић је предсједник СО Петњица, док је предсједник Општине из ДПС. ДПС има 15, СДП 11, БС четири и СНП једног одборника у локалном парламенту. То је однос снага након првих локалних избора у новоформираној општини.

Главни одбор БС синоћ се сагласио и са закључком Предсједништва да 25. јула ове године буде партијски конгрес, као и да се одмах почне са изборима “на свим нивоима

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here