Насловна Друштво Петиција: Пролаз кроз Созину да кошта евро

Петиција: Пролаз кроз Созину да кошта евро

0
ПОДИЈЕЛИ

На сајту thepetitionsite.com покренута је петиција да се пролаз кроз тунел Созину за држављане Црне Горе наплаћује по један евро. Петиција је на сајту покренута 21. јула, а за пет дана потписало је 719 грађана, пише Дан.

tunel sozina

Имајући у виду да се дио аутопута гради из буџета и да грађани много више користе тунел него туристи који дођу на љетовање, сматрамо да би било уреду да грађани Црне Горе имају знатан попуст. Цијена од пет евра за два пролаза није велика ако пролазите једном годишње, али ако је то сваког дана или сваког викенда током љетње сезоне, онда није мали издатак. Умањење цијене не би имало потпуно неповољан ефекат на буџет Монтепута, већ би повећало број пролазака локалног становништва, чиме би се компензовало смањење цијене„, навели су иницијатори петиције који траже 10 хиљада потписа.

У Монтепуту, међутим, немају слуха за петицију грађана.

Смањење цијене проласка на један евро било би економски неодрживо. Ако неко има рачуницу по којој ће то бити држиво нека понуди„, рекао је за Дан директор Монтепута Осман Нурковић.

Тунел Созина отворен је средином 2005. године, а лани су имали добит од 534 хиљаде евра. Од тог новца у буџет су уплатили 194 хиљаде, за учешће на свјетској изложби ЕXПО Милано 150 хиљада и РК Ловћену 30 хиљада.

Предузеће је од осталих 160 хиљада, 43 хиљаде издвојило за модернизацију система расвјете, док је 90 хиљада отишло на бонусе органима управљања и запосленима. Од тога су члановима борда и директору исплаћене три просјечне плате у држави или скоро 1.500 евра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here