Насловна Политика Пет људи ухапшено због убиства руског амбасадора у Турској

Пет људи ухапшено због убиства руског амбасадора у Турској

0
ПОДИЈЕЛИ

Турска полиција ухапсила је петоро људи у оквиру истраге о убиству руског амбасадора у Анкари Андреја Карлова, саопштила је у суботу агенција „Анадолија“, позивајући се на тужилаштво града Измира, а пренио „Спутњик“.

Саопштено је да су четворица од петорице ухапшених били сарадници Мевлута Мерт Алтинташа – који је убио Карлова, у органима Министарства унутрашњих послова Турске.

Према информацијама тужилаштва, пети ухапшени је активиста организације опозиционог исламског проповједника Фетулаха Гулена, који је врбовао присталице организације међу полазницима полицијске школе „Рушту Унсала“ у Измиру, коју је похађао и Алтинташ, наводи „Спутњик“. Како је речено, ради се о Сулејману Ергену. Остали ухапшени су Илкер Ер, Абдулкадир Јагин, Ердоган Ердинчли и Зија Шехиотоглу. Они су оптужени за припадност оружаној терористичкој организацији.

Андреј Карлов главни је заслужни за поправљање руско-турских односа након обарања руског авиона прошле године, што је према некима могао бити разлог његовог убиства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here