Насловна Политика Песков: Русија ће предузети одговарајуће мере на проширење америчких санкција

Песков: Русија ће предузети одговарајуће мере на проширење америчких санкција

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија жали што Сједињене Америчке Државе настављају деструктивну линију проширења санкција против Русије и земља ће предузети одговарајуће мере, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Жалимо што Вашингтон наставља ову деструктивну линију, ми се и даље не слажемо са овом линијом и сматрамо да она наноси врло озбиљну штету нашим билатералним односима“, рекао је Песков. „Наравно, према већ устаљеној пракси, руска страна ће предузети одговарајуће мере. Може се само још једном изразити жаљење и несхватање такве деструктивне тврдоглавости од стране наших америчких колега“, додао је он.

Министарство финансија САД је у уторак проширило санкције према правним и физичким лицима Русије у вези са ситуацијом у Украјини. На списак је додато седам физичких лица, осам организација и два танкера — „Маршал Жуков“ и „Стаљинград“. О мерама безбедности на Путиновој конференцији Сви догађаји на којима учествује шеф државе обезбеђују се „на највишем нивоу“ и током организације предстојеће велике конференције за новинаре Владимира Путина предузимају се мере које одговарају тренутној ситуацији, изјавио је Песков.

„Наравно да се у организацији конференције за штампу, као и свих великих догађаја, предузимају мере безбедности које одговарају актуелној ситуацији“, рекао је Песков новинарима. „Наравно да се сви догађаји на којима учествује лидер државе обезбеђују на највишем нивоу“, истакао је Песков одговарајући на питање о могућности повећања мера безбедности на конференцији за новинаре због недавног трагичног догађаја — убиства амбасадора Русије у Турској.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here