Насловна Политика Песков: Путин има ограничен утицај на устанике у Украјини

Песков: Путин има ограничен утицај на устанике у Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Владимир Путин има утицај на устанике на истоку Украјине јер га уважавају, рекао је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков, али да он не може да им „нареди да положе оружје“, као и да је западно јавно мњење навикло да „демонизује Путина и оптужује га за све“.

putin

„Упркос томе што говоре НАТО и европске земље, устаници у Доњецком басену нису наше марионете“, казао је Песков у интервјуу за норвешки „Дагбладет“, преноси ТАСС.

Песков је притом, како преноси руска државна агенција, у одвојеној изјави изразио озбиљну забринутост Кремља због наставка пуцњаве на југоистоку Украјине и кршења договора из Минска, и рекао да би и према Кијеву требало применити санкције због неиспуњавања договора, док се за сада оптужбе чују само на рачун Русије.

Путинов прес секретар је за норвешки дневник рекао да, без обзира што су се тренутно односи Русије и западних земаља знатно искомпликовали, то не значи да је „Европа изгубила Русију, а Русија Европу“.

Песков је у интервјуу коментарисао и гласине о недавном „мистериозном нестанку Путина“.

„Та прича извор је многих шала. Путин је радио у његовој подмосковској резиденцији. Понекад се људима чини да, ако га не приказују на ТВ, он сjеди код куће и ништа не ради. Дошао сам код њега и рекао: господине предсjедниче, сазнао сам да сте у тешкој ситуацији. Отела вас је група генерала и одвезла у Швајцарску гдjе вам се родило неколико дjеце оdjедном. Дозволите ми да вам честитам“, рекао је Песков.

Руска агенција пренијела је данас и резултате фебруарске анкете Руског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ) по којима се Путин у својим активностима ослања на тим који је сачињен од професионалаца и истомишљеника.

Огромна већина испитаника – 93 одсто, уверена је да Путин има тим на који може да се ослони и трећина од њих (37 одсто) увјерена је да тај тим сачињавају претежно професионалци, а још толико да у њему превладавају истомишљеници.

Тек 13 одсто, међу којима углавном присталице ванпарламентарних странака и Либералнодемократске партије Русије, сматра да је предсједник више око себе окупио блиске познанике и пријатеље, пренео је ТАСС.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here