Насловна Политика Песков: Путин Берлусконију није доделио пасош

Песков: Путин Берлусконију није доделио пасош

0
ПОДИЈЕЛИ

putin_f

Портпарол руског председника Дмитриј Песков негирао је тврдње према којима је Владимир Путин доделио пасош Русије бившем италијанском премијеру Силвију Берлусконију.

Берлускони, који је синоћ у Риму вечерао с Путином, рекао је да није тачно да би Русија могла да му омогући да избегне последице судских процеса с којима се суочава у Италији.

Путин и Берлускони се познају већ годинама, а њихов јучерашњи сусрет уприличен је пошто је руски председник дошао у Рим да посети поглавара Римокатоличке цркве, папу Фрању.

Берлускони је у августу осуђен на четири године затвора због утаје пореза, од којих три условно.

У јуну је осуђен на седам година затвора због злоупотребе службеног положаја и примања „сексуалних услуга“ од једне малолетнице, али је на ту пресуду уложио жалбу.

Путин је на једном форуму у септембру подржао Берлусконија, изјавом да бившег италијанског премијера нико не би нападао да је хомосексуалац.

Руски председник је почетком године доделио пасош глумцу Жерару Депардијеу, који је одлучио да се одрекне држављанства Француске, због одлуке француских власти да повећају порез за најбогатије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here